De stjäl apelsiner från en lastbil som har voltat: ett barn närmar sig och erbjuder att betala dem

Titti Carlberg

29 Juni 2021

De stjäl apelsiner från en lastbil som har voltat: ett barn närmar sig och erbjuder att betala dem
Advertisement

Värden som ärlighet, bra uppfostran och respekt för andra är viktiga saker som inte kan köpas för pengar. Allt kommer från de livslektioner som familjen undervisar hemma, det är inte bara en fråga om skolutbildning, allt som våra barn ser som görs och undervisas hemma replikeras av dem sedan. Om mamma och pappa uppfostrar ett barn till vänlighet, empati, korrekthet och ärlighet kommer barnet att bli en vuxen person som man kan använda som exempel. 

via Sopitas

Advertisement
Twitter

Twitter

Och helt säkert har detta mexikanska barn som visats på webben för sin ärliga handling en fantastisk uppväxt av sina föräldrar. Den här lilla grabben applåderades för sin till synes enkla gest när bilderna av honom framför en trafikolycka publicerades på nätet: en lastbil med apelsiner voltade plötsligt på en landsväg och medan föraren försökte ta reda på vad som var orsaken, om allt var okej och framförallt om det fanns någon person skadad på vägen, var det många personer från området som närmade sig lastbilen...

Twitter

Twitter

Personerna som närmade sig den omkullvälta transportmedlet kom emellertid inte dit för att hjälpa föraren utan de samlades mer och mer för att bokstavligen stjäla apelsinerna som hade fallit rikligt från lastbilens släp: ingen tycktes riktigt bry sig om vad som hade hänt, precis som ingen i området verkade alltför bekymrad över det faktum att stöld kunde bestraffas. Och i detta kaos närmar sig huvudpersonen i detta mycket ömma ögonblick: han höll ett mynt i handen och ville betala för ett par apelsiner att ta med hem.

Advertisement

Personerna som hade samlats runt barnet med myntet i handen skrattade åt honom: varför betala för frukten när man kunde få den gratis? Den lille grabben, som visste att det fanns mycket saker i livet som inte var gratis och som verkligen hade uppfostrats bra av sina föräldrar, visste mycket väl att betala för några av dessa apelsiner var det minsta han kunde göra. Den korta videon som delats på Twitter gick runt på nätet på nolltid, och nu har detta principfasta barn blivit den nya hjälten av ärlighet och uppfostran. 

En sann mästare av rättvisa i ett litet format!

Advertisement