En man med Alzheimers ber sin fru att gifta sig med honom , han kom inte ihåg att de redan är gifta sen 12 år tillbaka

av Titti Carlberg

02 Juli 2021

En man med Alzheimers ber sin fru att gifta sig med honom , han kom inte ihåg att de redan är gifta sen 12 år tillbaka
Advertisement

Alzheimers är en sjukdom som gradvis orsakar problem med beteende, minne och tänkande. En riktig tragedi när våra nära och kära engagerar sig. Att påverkas av Alzheimers tar faktiskt inte bara möjligheten från dem som lider av det från att tillbringa goda tider med sina nära och kära, speciellt om sjukdomsstadiet är avancerat, utan det drabbar också känslorna hos dem som, varje dag, stöder och älskar patienten tålmodigt. Lisa Marshall hade träffat sitt livs kärlek, Peter, 2001. Vid den tiden var de båda skilda med barn och hade för avsikt att starta ett nytt liv tillsammans. Ingen kunde ha föreställt sig att Peter skulle drabbas av den fruktansvärda sjukdomen. En sjukdom som inte hindrade honom från att fortsätta att älska sin fru Lisa i 12 år och be henne att gifta sig med honom  även om de redan var man och hustru.

via MSN

Advertisement
Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Från början, när de träffades, upprätthöll de två ett förhållande på distans i åtta år, dels för att Peter skulle ha blivit tvungen att flytta från Pennsylvania till Connecticut för arbete, dels för att inte överdrivet påverka deras barns liv. När barnen väl hade vuxit upp och var redo för college ville Peter och Lisa äntligen uppfylla sin dröm om kärlek genom att gifta sig. Peter och Lisa gifte sig i augusti 2009, och efter sju år testades deras kärlek av ett svårt prov: Peter diagnosticerades med Alzheimers, en ganska sällsynt händelse hos dem som ännu inte fyllt 65 år.

År 2017 började Lisa märka att Peter kämpade för att hitta de rätta orden och avsluta meningar: de var de första tecknen på sjukdomen...

Advertisement
Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

På den tiden kunde Lisa inte ha vetat att Alzheimer inte bara påverkar äldre människor och som ett resultat var hon inte redo för den smärtsamma påverkan. Tyvärr hade Peters tillstånd försämrats avsevärti januari 2019, såpass att han inte längre kunde arbeta. Samma år blev Lisa tvungen att sluta sitt jobb för att ta hand om sin man på heltid - en uppgift som hon gjorde med kärlek och hon delade med sig av sina tankar i en blogg. Idag har Peter och Lisa varit tillsammans i 20 år och även om Peters sjukdom försämras snabbt, har mannen uttryckt sin önskan att vilja gifta sig med sin kärlek igen. Framför TV:n en kväll pekade Peter på ett bröllop och sa till Lisa: "Låt oss också göra det". Mannen kom inte längre ihåg att kvinnan som satt bredvid honom redan var hans fru, men med sitt förslag visade han återigen styrkan i sina känslor.

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Peter och Lisa förnyade sina löften i en vacker ceremoni. Lisas dotter Sarah Brehant uppmuntrade sin mor och styvfar att förnya sina löften och stödde dem till 100%. Sarah är bröllopsarrangör till yrket så det var väldigt enkelt för henne att organisera en sådan händelse för dem. "Min styvfar, som jag är mycket knuten till, har funnits för mig i mina allra svåraste ögonblick", sa Sarah "han betyder mycket för mig, och min mamma är min bästa vän, så jag är verkligen stolt över att få hjälpa dem att förverkliga sin dröm". 

Tyvärr är det inte lätt att hantera denna sjukdom men Lisa upprepar hela tiden detta mantra: "En dag i taget".

Advertisement