En pappa säljer sin bil för att betala sin dotters operation (+VIDEO)

av sofia

15 Maj 2023

En pappa säljer sin bil för att betala sin dotters operation (+VIDEO)
Advertisement

En förälders plikter och ansvar har inga bestämda tider eller gränser och detta har varit ett faktum sedan tidernas gryning. Att föra ett barn till världen innebär att vara villig att ge upp allt för att se dina barn friska och lyckliga. Lyckligtvis är det i de flesta fall inte nödvändigt att göra några alltför stora uppoffringar för att se denna önskan gå i uppfyllelse då barn framförallt behöver vår kärlek.

Saker och ting förändras när det kommer till deras hälsa då ett sjukt barn har akuta och ibland, tyvärr, också mycket dyra behov. Huvudpersonen i denna berättelse är väl medveten om detta då han var tvungen att göra ett svårt val för sin lilla flickas skull.

via Newsrebeat

Advertisement
 Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Alberto Carisimo är en paraguayansk man från Santa Rita. Han har hamnat i en minst sagt komplicerad och smärtsam sitaution. Hans dotter, Suzanne, är sjuk och behöver en dyr operation för att kunna må bra igen.

Eftersom Alberto inte hade råd med kostnaden för behandlingen, bestämde han sig för att organisera ett unikt "välgörenhetslotteri": genom att betala en liten summa för att köpa en biljett kunde man få chansen att vinna hans bil.

Det var många som deltog i det initiativet för att hjälpa den där pappan i svårigheter, men mannen kunde aldrig ha trott att någon av dem som köpte hans lotter skulle kunna ha gjort något så vackert för honom.

Advertisement
 Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

Jerome Salinger/ Youtube/ screenshot

I en video fångade Alberto ögonblicket då han var tvungen att "överlämna" sin bil till lottovinnaren.

För att visa sin ärlighet hade han bestämt sig för att filma händelsen så att deltagarna skulle kunna se att allt var "i sin ordning", utan några tricks bakom det. Både Albertos presentation av vinnaren och överlämnande av bilnycklarna lades upp. Men det hela fick en oväntad vändning.

Vinnaren, advokaten Gonzalo Huerta, visade först sin vinnarlott och tog sedan plötsligt över videon.

"Jag bidrog till detta välgörenhetslotteri för dig Alberto och din lilla dotter Susana - sa han - min son är en klasskamrat till henne och genom honom fick jag veta om din svåra situation. Jag vet att den här bilen som du lottar ut för välgörenhetslotteriet är ditt enda transportmedel och jag vill ta tillfället i akt att lämna tillbaka nyckeln till dig kära 'bror' jag har inte hjärta att ta ifrån dig ditt fordon. Jag hoppas att din dotter kommer att återhämta sig och att operationen gick bra. Jag finns här och jag hjälper dig gärna".

Med de vackra orden från den främmande människan kunde Alberto knappast låta bli att brista ut i tårar. Till en början kunde han inte tro den rörande förklaringen, men det slutade med att de två männen kramade om varandra hårt.

Solidariteten i denna video har berört hjärtat hos många användare som har lämnat kommentarer fulla av glädje på denna vackra berättelse. Vad tycker du om denna generösa gest?

Advertisement