En rörande bild på en demenssjuk kvinna i sin mans famn, hon minns inget men känner sig trygg

sofia

18 Oktober 2020

En rörande bild på en demenssjuk kvinna i sin mans famn, hon minns inget men känner sig trygg
Advertisement

Att ha turen att dela sitt liv med en speciell människa, som man vet kommer att stanna hos en för alltid oavsett vad som händer, är inte något som alla har. Det finns de som, efter flera års äktenskap och en familj bakom sig, vet att de kan räkna till 100% på att deras partner finns där vid alla svårigheter. Phyllis och Stan har varit gifta i över 30 år och efter att ha bildat sin vackra familj fortsätter de att finnas där för varandra, även i de mörkaste stunderna. Den största utmaningen var när den 52-åriga Phyllis diagnostiserades med en tidig form av senil demens. Kvinnan har gradvis börjat glömma bort vissa saker och nu ser hennes man Stan efter henne dygnet runt så gott han kan. Phyllis kommer ofta inte ens ihåg hans namn, men hon kommer ihåg och vet att hon i Stans armar alltid kommer att vara säker.
 

via Twitter / Kelli Taylor

Advertisement

Bilden på Stan som kramar om sin fru Phyllis medan de båda sitter i samma fåtölj blev viral. Kvinnan sitter i den typiska ställningen som barn intar när de ska somna i sin mammas eller pappas famn, hjälplösa men säkra på att få skydd av sina föräldrar. Eftersom hennes degenerativa sjukdom inte ger henne andrum, måste Phyllis kanske känna sig lite så, som en liten flicka som inte vet och inte kommer ihåg många saker om världen, men vet mycket väl att Stan finns där för henne.

Facebook / Barbara Lea Campbell

Facebook / Barbara Lea Campbell

Ett foto som publicerades av Stan och Phyllis dotter på Twitter, fick massor av kärlek och stöd från tusentals människor. Efter att ha berättat för honom att bilden hade blivit viral svarade Stan lugnt: ​​"Jag vet inte vad Twitter är, men jag vet att jag älskar min fru."

Tyvärr började Phyllis 2012 få problem med att utföra även enklare uppgifter och började gradvis förlora sitt minne. Detta var ett hårt slag för en 52-åring som hade byggt upp sitt eget lilla kungarike under 34-års äktenskap. Kanske är det ännu svårare för dem runt omkring henne som Stan, hennes man och hennes barn...

Advertisement
Facebook / Gregory Hilton

Facebook / Gregory Hilton

Familjen hade öppnat en insamlingssida på GoFund mig för att täcka Phyllis medicinska räkningar. Tyvärr kom det tragiska ögonblicket efter fem år... Phyllis klarade sig inte.

Facebook / Stan Feener

Facebook / Stan Feener

Å ena sidan var det kanske en lättnad för alla, för Phyllis i första hand, som inte längre kunde klä sig eller kommunicera sina behov på ett normalt sätt och inte ens kom ihåg namnen på sina barn längre. Å andra sidan är det en otänkbar smärta att förlora en fru, en partner och en mamma. Tyvärr finns det inget definitivt botemedel mot senil demens eller Alzheimers sjukdom.

Trots de sista årens ansträngningar är det som kommer att förbli etsat i familjens minne Phyllis leende.

Advertisement