Hon är svart, han är vit, men trots att de har fått hatbrev i 55 år är de fortfarande lyckliga tillsammans

av sofia

25 September 2020

Hon är svart, han är vit, men trots att de har fått hatbrev i 55 år är de fortfarande lyckliga tillsammans
Advertisement

Hon heter Leslie Uggams och har varit en framgångsrik amerikansk film- och tv-skådespelerska i flera årtionden och i lika många år har hon tyst kämpat och framgångsrikt övervunnit många fördomar och diskriminering. Detta inte bara för att Leslie är en svart kvinna som arbetar inom showbranschen, utan för att hon 21 år gammal blev förälskad och bestämde sig för att gifta sig med en "vit" man som inte bodde i USA. Ett blandäktenskap som har fått folk att prata sedan fem decennier tillbaka...

via Yahoo News

Advertisement
LeslieUggams/Instagram

LeslieUggams/Instagram

Efter en lång karriär inom film och tv mötte Leslie sitt livs kärlek i Sydney i Australien. Han hette Grahame och hon träffade honom för första gången på Checkers nattklubb i den australiska staden. 12 månader senare skulle Leslie träffa honom igen i New York.

När kvinnan presenterade den unge mannen för familjen var inte många överens om deras romantiska förhållande. Om skådespelerskan bestämde sig för att gifta sig med honom, skulle hon tvingas möta tre stora problem: rasmotsättningarna i Usa, det faktum att hon aldrig skulle överge sitt jobb och att Grahame skulle behöva flytta från Australien till USA för hennes skull och radikalt förändra sitt liv.

Advertisement
LeslieUggams/Instagram

LeslieUggams/Instagram

Efter fem månaders officiell förlovning kom Grahame till New York för att träffa Leslies familj. "Jag kände till min familjs idéer om blandade äktenskap och ville veta om de verkligen skulle acceptera Graham och inte bara tolerera honom. Jag kände att eftersom jag ryckte bort honom från det liv han var van vid, var det upp till mig att se till att han verkligen visste hur vårt nya, komplicerade liv skulle bli."

Även om familjen senare med glädje accepterade Grahames närvaro i deras dotters liv fortsatte paret som sedan bosatte sig permanent i New York att få brev fulla av hat och diskriminering: ”Ibland när jag åker på turné i USA, får jag anonyma brev om att jag är gift med en vit man. Jag kommer ihåg att jag fick ett för varje plats jag åkte till. De är alltid riktade till min man och mig och de är inte trevliga att läsa."

Även om 55 år har gått är Leslie och Grahame fortfarande ett mycket nära par som älskar varandra väldigt mycket. Idag har de två barn, Danielle och Justice och ett 7-årigt barnbarn som heter Cassidy. Hemligheten bakom deras lyckliga äktenskap, trots alla svårigheter de möter? "Vi skrattar hela tiden, men det är inte alltid en dans på rosor. Vi har kul tillsammans."

Grattis, Leslie och Grahame!
 

Advertisement