Den här mamman visar när hennes hörselskadade barn hörde ljud för första gången

av sofia

15 Maj 2023

Den här mamman visar när hennes hörselskadade barn hörde ljud för första gången
Advertisement

Att ta hand om sina barn är högsta prioritet för varje förälder och detta är det ingen diskussion om. Det finns dock situationer som är särskilt svåra att hantera och som gör det mycket mer komplicerat än normalt att ta hand om dem.

Ett exempel på detta är dessa två små bröder som tyvärr kom till världen utan att kunna höra något ljud. Men deras föräldrar har verkligen gett dem all den kärlek och uppmärksamhet de behövde och sedan en dag fick de alla en oväntad överraskning!

via People

Advertisement

Felicia Aquilo och hennes man Steve är ett ungt par som har fått två underbara barn: Silas, 5, och Isaiah, 2 år gammal. Tyvärr föddes båda döva, vilket är ganska ovanligt om vi betänker att ingen av deras släktingar någonsin haft en sådan problematik. Men mamma och pappa anpassade sig snart genom att lära sig att kommunicera med sina små barn genom teckenspråk och en speciell form av "talat språk" fokuserat på läppläsning.

Det var ganska tufft till en början, särskilt för Felicia då hon funderade på hur hon skulle kunna bygga en stark relation med sina barn utan verbal kommunikation.

För att få sina barn att må så bra som möjligt har paret bestämt sig för att prova allt som går.

Advertisement
Felicia Aquilo/Instagram

Felicia Aquilo/Instagram

Även om de i princip inte var för det, eftersom de hade tänkt låta sina barn välja när de blev myndiga, hade de bestämt sig för att lyssna på specialistläkarna och prova cochleaimplantat.

"Jag visste inte om de någonsin skulle höra mig säga 'jag älskar dig' eller om de någonsin skulle höra sina egna röster," berättar Felicia. "Det är verkligen ett mirakel. Förr uppfattade de inget ljud och nu, helt plötsligt, kan de lyssna på oss, delta i vad vi gör och säger. Det var en magisk upplevelse". Tillade kvinnan full av glädje.

Det är lika rörande hur Silas, den äldre brodern, tar hand om den yngre Jesaja: "Han tar på sig 'ansvaret' att se till att processorerna till hans lillebrors enhet alltid är på och fungerar, han är så söt!" säger föräldrarna.

Att dela med sig av sina erfarenheter på sociala medier är mycket viktigt för den här familjen. De har för avsikt att uppmuntra och stödja alla de människor som har stött på liknande svårigheter för att låta dem veta att det alltid finns hopp.

Advertisement