Hon hittar 42 000 i kläder på en loppis och tvingas göra ett svårt val

sofia

21 Maj 2023

Hon hittar 42 000 i kläder på en loppis och tvingas göra ett svårt val
Advertisement

Vi känner alla till pengarnas verkliga värde. Det är ett materiellt utbytesmedel som bara bör tjänas ihop genom hårt arbete för att man ska kunna förstå dess verkliga betydelse. Men även om det bara händer väldigt sällan, kan man faktiskt råka hitta en mycket stor summa borttappade pengar. Till en början kan det tyckas vara en enkel chans för att bli rik, men det är där samvetet som får oss att göra rätt val måste komma in i bilden. Självklart borde man återbetala den förlorade summan, även om ingen tittar, visa sin lojalitet mot andra och förmågan att agera etiskt. Det är en ovärderlig chans att bygga upp sitt rykte som en respektabel person som man verkligen kan lita på och detta är inte något som kan köpas för pengar.

via CNN

Advertisement
Youtube - KFOR Oklahoma's News 4

Youtube - KFOR Oklahoma's News 4

Andrea Lessing - en ung amerikansk mamma - hade precis fått ett jobb i en butik för begagnade kläder, där en del av vinsten donerades till välgörenhetsorganisationer för att hjälpa de fattiga i samhället. En dag, när hon ordnade om varor på baksidan av butiken, hittade hon ett par 100-dollarsedlar undangömda i två gamla begagnade tröjor. Först trodde hon att de var falska pengar, men sedan hittade hon en riktigt stor summa, hela 42 000 dollar i kontanter.

Medan hon gick igenom de begagnade kläderna på baksidan av butiken, letade efter fläckar eller revor som behövde repareras, lade Andrea märke till sedlarna. Han trodde först att det var förfalskningar, men hittade snart resten av summan. Åsynen av dessa 42 000 dollar fick omedelbart Andrea att tänka på sin lilla dotter som snart skulle fylla 6 år. Men efter att ha dagdrömt i några minuter valde den unga kvinnan att göra vad hon ansåg vara rätt, nämligen att spåra ägaren till pengarna och lämna tillbaka dem.

Den unga mamman informerade omedelbart sin chef om pengarna som hittats och snart lyckades butiken identifiera ägaren som hade lämnat in kläderna. Det gick att identifiera honom även tack vare en del dokument som hade rullats ihop tillsammans med sedlarna. "Jag gjorde det rätta valet", förklarade Andrea och visade tydligt att hon agerar enligt sina övertygelser.

Faktum är att Andreas gest inte gick obemärkt förbi, särskilt för ägaren av de pengarna. Den sistnämnde ville ge Andrea 1 000 dollar som ett tecken på tacksamhet. När ägaren överlämnade pengarna till Andrea och informerade henne om vad ägaren till de två tröjorna och alla pengarna hade bett honom göra, brast den unga mamman ut i tårar. Denna händelse bekräftar verkligen att det goda man gör i livet i slutändan alltid kommer tillbaka.

Advertisement