En pensionär berättar om sitt liv efter en lottovinst: "Vinsten försatte mig i konkurs"

av sofia

07 Januari 2024

En pensionär berättar om sitt liv efter en lottovinst: "Vinsten försatte mig i konkurs"
Advertisement

Det är mångas dröm att vinna på lotto och att få slippa jobba, inte längre ha några ekonomiska bekymmer och kunna njuta av livet hur man vill. Vid ett eller annat tillfälle har vi nog alla fantiserat om denna möjlighet och fler och fler människor prövar lyckan genom att spela på lotto.

Tyvärr är chanserna för en rejäl vinst extremt låga, men även att vinna en betydande summa är ju bekvämt! Detta är vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse där en kombination av lyckotal gjorde honom till den lyckliga vinnaren av en minst sagt ansenlig summa pengar, men han har inte haft annat än problem sedan dess.

Advertisement

Frank Kemmlers berättels

Frank Kemmlers berättels

Frank Kemmler/Facebook

Vi pratar om Frank Kemmler, en 70 år gammal, australiensisk medborgare bosatt i staden Adelaide. Mannen hade turen att vinna hela 60 000 australiensiska dollar på lotto och kunde inte vara mer glad över den ovanliga händelsen. "Det var en fantastisk känsla när jag insåg vad som hade hänt, så jag lyfte genast luren för att meddela min familj och säga åt dem att packa sina väskor!”, berättar pensionären.

Hans idé var att de alla skulle åka tillsammans på semester och eftersom han hade vunnit alla de pengarna så var det inte svårt att stå för resans utgifter.

Men han insåg tyvärr för sent vilka konsekvenser den vinsten skulle ha haft på hans liv... hans ekonomiska trygghet och hans finansiella stabilitet skulle snart tas ifrån honom på ett mycket oväntat sett.

 

Advertisement

Vinsten gav honom otur...

Vinsten gav honom otur...

Jeremy Brooks/Flickr

Mannen fick en ordentlig summa pengar, närmare bestämt fick han ett månatligt bidrag och därför fick han sin vinst lite i taget. Ingen och ingenting kunde ha tagit de pengarna ifrån honom.

Pengarna från vinsterna var alla hans, men detsamma kunde inte längre sägas om hans pension, inte längre. Faktum är att eftersom han nu hade denna månadsinkomst från lotterivinsten hade han enligt australiensiska byråkratiska lagar fråntagits rätten att få sin månatliga pension som hade återkallats.

"Det var en illusion. Först tror du att du har vunnit en massa pengar och sedan tar de dem ifrån dig på ett annat sätt", berättar mannen och beskrev sig själv som allt annat än lyckligt lottad. "Om jag hade vetat att det fungerade så hade jag kunnat be min dotter hämta ut vinsten och fortsätta att få min pension, men det står inte skrivet någonstans så om du inte vet det är det kört", tillade han.

Sedan sa han att han inte hade fått välja mellan att få en summa pengar i en enda lösning eller att få den delbetald så han kunde inte ha gjort något annorlunda ur denna synvinkel. Därför vill han nu dela med sig av sin historia eftersom han vill försöka förhindra att någon i samma situation hamnar i vad han har definierat som en "fälla". Vad tycker du om det här?

Advertisement