En 37-årig kvinna vet inte om hon ska gifta sig med en man som hon inte är kär i men som kan ta hand om henne

av sofia

07 Januari 2024

En 37-årig kvinna vet inte om hon ska gifta sig med en man som hon inte är kär i men som kan ta hand om henne
Advertisement

Kärleksrelationer är inget enkelt ämne. De kan se ut på alla möjliga tänkbara sätt och varje kärleksförhållande är unikt. Människor är komplexa, deras relationer är därför komplexa och även om kärleken kan verka vara en tydlig och stark känsla händer det ofta att vi inte förstår exakt vad vi känner för en annan individ. Det finns helt enkelt för många nyanser.

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse vet något om den saken då hon i sina tidigare relationer har upplevt många besvikelser och nu är hon istället älskad och omhändertagen av en man som hon dock inte älskar på samma sätt. Men hon vet mycket väl att han skulle kunna ta hand om henne och därför är hon mer tveksam än någonsin angående huruvida hon ska gifta sig med den här personen eller inte.

Advertisement

Ett mycket svårt beslut

Ett mycket svårt beslut

Freepik - Not the actual photo

Eftersom hon ständigt grubblade över detta ville hon dela med sig av sina motstridiga känslor på ett välkänt forum. Här bad hon om hjälp och råd från andra användare för att försöka rensa tankarna.

Den 37-åriga kvinnan sa att hon kom från ett ganska stormigt förhållande där hon dock varit säker på sina känslor: "Jag var kär i mitt ex, men vi gjorde inget annat än att bråka. Det var en kontinuerlig och utmattande kamp" , erkände hon.

Nu harde hon dock en underbar, snäll och omtänksam person vid sin sida. Hon saknar ingenting då han har ett utmärkt jobb och ekonomiskt kan försörja både henne och deras framtida barn om de skulle välja att skaffa några. Han har redan barn som han tar hand om på ett kärleksfullt sätt och vill att hon ska stanna hemma för att ta hand om barnen och sköta hushållet.

Efter att ha behövt "kämpa" i sitt tidigare förhållande och jobbat hårt för att göra karriär, överväger hon nu möjligheten att släppa allt för att bli hemmafru och mamma. Så hon bestämde sig för att först prata med en vän till henne, som inte tvekade med att säga exakt vad hon tyckte.

 

Advertisement

Rådet från människor på nätet

Rådet från människor på nätet

freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

"Kärleken är avsedd att ta slut förr eller senare. Min man och jag älskar inte varandra längre, men vi är bundna av ömsesidig respekt och en gemensam önskan om att få våra barn att må bra."
Sedan tillade kvinnan som kommenterade att hennes äktenskap hade drabbats av ett mycket hårt slag på grund av ekonomiska problem och uppmuntrade därför författaren till inlägget att gifta sig med den omtänksamma och rika mannen.

Det kom även flera andra råd från andra användare: "Enligt mig ska du vara ärlig mot honom om du vill gifta dig med honom och tillbringa era liv tillsammans", skrev en person, "Det är inte rättvist mot honom och man borde enbart gifta sig med någon på grund av känslor. Om du i praktiken vill ha barn och en god pappa till dem, samt en man som är närvarande för dig, bör du ta chansen. Kärleken kan alltid växa fram senare", skrev ännu en.

Slutligen kommenterade en sista person som sa: "Enligt min åsikt tar inte kärleken slut, den förvandlas helt enkelt och tar olika former. Tänk efter noga innan du gör ett val som du kanske ångrar". Vad tycker du om det här?

 

Advertisement