Han erbjuder sig att betala en middag för nästan 500 euro på första dejten men på slutet av kvällen försvinner hon

av sofia

10 December 2023

Han erbjuder sig att betala en middag för nästan 500 euro på första dejten men på slutet av kvällen försvinner hon
Advertisement

När du börjar utveckla ett visst intresse för en person och har för avsikt att lära känna varandra bättre börjar en mycket speciell period, den med de första dejterna. Vi pratar om de allra första mötena där det nu står klart att det är en ömsesidig önskan att vara tillsammans, men man vet fortfarande för lite om vem man står inför och därför har man inte en helt klar uppfattning.

Således befann sig den kvinnliga huvudpersonen i denna speciella berättelse i en mycket svår situation under sin första dejt med en man hon var intresserad av. I slutet av kvällen hade hon dock inte längre några tvivel på att hon aldrig skulle vilja se den personen mer.

via Reddit

Advertisement

Kvinnans första dejt

Kvinnans första dejt

drobotdean/Freepik

Kvinnan i fråga vände sig till människorna på webben, genom ett välkänt forum för att höra andra användares åsikter. Efter att ha upplevt något jobbigt under en dejt hade hon pratat om det med en vän till henne och den vännen hade påpekat för henne att hon hade haft lite för bråttom med att dra vissa slutsatser. Men låt oss ta en närmare titt på hennes historia.

Kvinnan hade utbytt meddelanden med en man under en tid och de hade kommit överens om att de skulle gå ut tillsammans. De planerade en middag för att träffa varandra personligen och lära känna varandra bättre. Samtalet slutade oundvikligen med frågan om vart de skulle gå, vilken restaurang de skulle välja, och mannen frågade henne vilket hennes favoritställe var. Hon hade gett namnet på en specifik restaurang trots att hon var väl medveten om hur höga priserna var på den platsen.

Hon hade dock samtidigt föreslagit en helt annan typ av lokal som var mycket billigare eftersom hon ansåg att den var mer lämplig för en första dejt. Men mannen hade insisterat och till slut hade de valt att gå till den där lyxrestaurangen...

Advertisement

Mannens gest som fick kvinnan att bli rasande

Mannens gest som fick kvinnan att bli rasande

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Om man ska vara ärlig hade kvällen fortskridit på bästa möjliga sätt. Paret hade varit i harmoni och på samma våglängd, men snart hade ett av de mest kritiska ögonblicken på en första dejt kommit och det var dags att betala räkningen... Vem skulle betala? Hur skulle de ha bemött situationen?

Naturligtvis var notan mycket hög med tanke på restaurangens prestige, vi pratar om nästan 500 euro, och läget var spänt. Paret hade kommit överens om att det skulle vara rätt att betala hälften var och kvinnan var entusiastisk över det valet eftersom hon inte ville något hellre. Men mannen hade helt andra avsikter då han hade planerat att betala hela summan pengar från början men hade satt kvinnan på prov för att se om hon skulle göra gesten att försöka dela notan. Men det var inte bara detta som hade gjort den unga kvinnan upprörd.

Mannen hade nämligen väntat på att hon skulle ta fram sitt kort för att betala och hade direkt utnyttjat tillfället genom att ta tag i det och sedan utbrista: "Äntligen nu vet jag ditt efternamn!". Kvinnan hade ännu inte avslöjat det för honom för att skydda sig själv och hon tyckte att den gesten var väldigt obehaglig. Så till slut ringde hon en taxi och åkte hem besviken och rasande, fast besluten om att aldrig vilja gå ut med den personen igen.

Nästan alla användara på forumet höll med henne och bekräftade hennes tankar: "Det var ett test för att se om du var en av de kvinnor som bara lockades av pengar", "Hans lilla lek för att till varje pris ta reda på ditt efternamn är definitivt störande, jag också skulle ha försvunnit utan att höra av mig igen." Vad tycker du om det här?

Advertisement