Hon spenderar en enorm summa på att förvandla sig själv till Barbie och så här har hennes liv förändrats

av sofia

27 Juni 2023

Hon spenderar en enorm summa på att förvandla sig själv till Barbie och så här har hennes liv förändrats
Advertisement

Nuförtiden är det viktigt att ge alla rätten att göra som de vill med sitt utseende. Var och en av oss har makten att bestämma hur vi vill se ut och hur vi vill spendera pengar för att förbättra vårt utseende. Det är viktigt att respektera varje individs valfrihet när det gäller ens kropp och den bild man vill att andra ska ha av en.

Å andra sidan är det dock minst lika viktigt att förstå varför människor vill ha ett visst utseende. Samhället sätter oss under press och media har ett starkt inflytande på hur vi uppfattar oss själva och hur vi skulle vilja se ut. Ett exempel på detta är historien vi nu ska berätta.

via DailyMail

Advertisement

Jazmyn Forrest är en 25-årig tjej från Queensland i Australien som har spenderat över 100 000 dollar för att förvandla sig till en "levande Barbie." Hon har genomgått många kosmetiska operationer som hon tror har förändrat hur hon behandlas av sina jämnåria: "Efter varje operation känner jag att både män och kvinnor behandlar mig bättre, och mitt självförtroende är på topp." förklarar hon. Hennes förändringsprocess började när hon var 18 år gammal.

Som tonåring övervägde hon att genomgå plastikoperationer efter att ha märkt hur kvinnor med en iögonfallande "klyfta" behandlades. Sedan hon förvandlade sitt utseende har Jazmyn upplevt många fördelar: "Din kropp och ditt ansikte är värda att investera i, för det är vad världen ser. Jag skulle inte ha kommit dit jag är idag utan mitt utseende. Om du är vacker ger folk dig en extra chans, i allt från kärlek till vänskap," förklarar hon.

Advertisement

25-åringen, som dokumenterar sina ingrepp på sociala medier, avslöjade att hon regelbundet får läppfyllare, botoxinjektioner och fillers i kinderna, hakan, käklinjen och tinningarna. Hon genomgick också en laserfettsugning på mage, armar, inre lår, övre och nedre delen av ryggen, hakan och ansiktet, samt en andra bröstoperation vid 24-års ålder.

Jazmyn erkände att hon är "besatt" av sitt nya utseende: "För en månad sedan gjorde jag en plastikoperation för att se ut som Barbie eller en Disneyprinsessa. Jag genomgick en näsplastik och förminskning av pannan och nu är jag besatt av mig själv", kommenterade hon.

Berättelsen belyser verkligen komplexiteten i frågor som rör självbild, självkänsla och dagens samhälle. Vad tycker du om allt detta?

Advertisement