En transpappa föder sitt tredje barn och delar sin upplevelse på nätet

av sofia

28 Maj 2023

En transpappa föder sitt tredje barn och delar sin upplevelse på nätet
Advertisement

Under de senaste åren har öppenheten kring könsroller spridit sig och accepterats mer och mer. Många hävdar att de inte identifierar sig med ett specifikt kön, och kombinerar sociala och relationella egenskaper hos både män och kvinnor. Dessutom tar rörelser för medvetenhet och acceptans av dessa människor allt mer fart.

Dessa personer utsätts ofta för diskriminering i olika sammanhang, bara på grund av deras identitet. Historien vi ska berätta för dig har till exempel delat opinionen på mitten.

via News24

Advertisement

En ung pappa har valt att sprida medvetenhet och acceptans för HBTQ+-gemenskapen på ett unikt sätt. Yuval Topper Erez, en ung pappa som bor i Israel, delade med sig av fotografier av födelsen av sitt tredje barn, ett år efter händelsen. Hen födde själv barnet i vatten, hemma. Hen har alltid älskat födelsefotograferingar och bestämde sig för att göra en till sin bebis. Till en början behandlade hen dessa bilder som ett mycket personligt ögonblick och höll dem privata.

Men när hen såg resultatet valde hen att dela med sig av dem. Dessa bilder representerar två saker som känns väldigt viktiga: normaliseringen av hemfödslar och normaliseringen av trans- eller icke-binära personer som föder barn. Yuval betonade att detta var hens fjärde graviditet, efter en tredje som slutade illa. Även om hen inte är den enda som har gått igenom denna upplevelse, låter många män sig fortfarande påverkas av den tabu och diskriminering som råder kring frågan.

Advertisement

Medveten om den stora inverkan som delningen av dessa bilder skulle ha på hen under sin första graviditet, bestämde sig Yuval för att dela dem på sociala medier, särskilt med tanke på de utmaningar som denna grupp fortfarande står inför i många länder.

Hens bilder har spridits på webben och fått blandade åsikter. Många människor har berömt hen för modet att offentligt möta en sådan betydelsefull händelse, medan andra inte har delat hens val och kritiserat hen hårt.

Vad tycker du om allt detta?

Advertisement