Den här flickan gör "födelsedagslådor" till mindre lyckligt lottade vänner

av sofia

18 April 2022

Den här flickan gör "födelsedagslådor" till mindre lyckligt lottade vänner
Advertisement

Ibland sägs det att vuxna kan lära sig mycket av barn och detta är verkligen sant. I vissa situationer skulle en vuxen tycka att det var svårt att hantera eller tvivla på vad man borde göra i vissa lägen, men det är där barn och deras annorlunda sätt att se världen kommer in. Med sin känslighet, sin renhet och, låt oss inse det, även stora känsla av altruism, är barn kapabla att utföra vänliga handlingar som vi vuxna kan hämta inspiration ifrån.

Precis som denna lilla flicka från Kentucky. Låt oss tillsammans ta reda på vad hon gjorde.

via Instagram / sweetwaterportraits

So we did a thing this morning! 65 more boxes, for a total of 205! ❤️😍 We are SO THANKFUL to everyone who has helped to...

Pubblicato da Bella’s Birthday Boxes su Martedì 18 giugno 2019

Hon heter Bella Smith och är en flicka som går på Wyan-Pine Grove Elementary School i Kentucky, en skola där de flesta av hennes klasskamrater kom från fattiga förhållanden. En dag sa en klasskamrat till Bella att hennes föräldrar var för fattiga för att ha råd med en födelsedagsfest och att han av den anledningen inte skulle fira. I det ögonblicket klickade något i Bellas hjärta och hon fick en idé.

Även om de flesta barn inte väntar på något annat än att få presenter på sin födelsedag, ville Bella faktiskt något helt annat. Hon hade bestämt för att hon inför sin födelsedag inte längre skulle be om presenter till sig själv, utan till andra. Ur denna enkla begäran föddes en liten kedja av solidaritet och skapandet av presentförpackningar som är kända som "Bellas födelsedagslådor".

Advertisement

Den 7-åriga tjejen sätter tillsammans med sin mamma ihop små kit med festdekaler, ballonger, ljus, tallrikar, glas och mycket mer, alla användbara saker för den som tänker organisera en liten fest.

"Jag är mer lyckligt lottad än många av mina skolkamrater. - berättar den lilla flickan - När jag fick veta att de inte kunde fira sina födelsedagar kände jag mig ledsen och jag bestämde mig för att jag måste göra något. Jag vill dela lite av min födelsedag med andra." Både barnets föräldrar och hennes lärare är mycket stolta över henne. De sa att Bella alltid har varit ett storhjärtat och väldigt generöst barn, men de hade aldrig kunnat förvänta sig att hon skulle ta initiativ till ett sådant projekt.

Hennes berättelse har blivit så känd på webben att många har bestämt sig för att samarbeta med henne så att projektet kan expandera. På så sätt kommer det att vara möjligt att göra i ordning många fler födelsedagslådor för att dela ut inte bara till barn i hennes skola, utan även i andra skolor och på platser som tar emot mindre lyckligt lottade barn.

Tack Bella för att du påminde oss om att vänlighet är en viktig aspekt av vårt liv och vi önskar dig ett stort lycka till i framtiden med dina projekt!

Advertisement