Den här mamman är helt slut på grund av sina barn och när en kvinna kommer fram för att hjälpa till brister hon plötsligt ut i tårar

av sofia

07 November 2023

Den här mamman är helt slut på grund av sina barn och när en kvinna kommer fram för att hjälpa till brister hon plötsligt ut i tårar
Advertisement

Det är allmänt känt att det att vara föräldrar är en verklig utmaning. Från ett barns födelse och i många år framöver uppstår en rad problem som blir en integrerad del av en verklighet som inte alltid är lätt att hantera, men detta är en del av föräldraskapet, att ta hand om och villkorslöst älska en annan levande varelse som är helt beroende av sina föräldrar.

Ibland når man dock "brytpunkten", man känner sig utmattad och överväldigad av trötthet av att behöva upprepa samma ord och handlingar otaliga gånger. Detta är exakt vad som hände i familjen som är huvudperson i denna rörande berättelse. De ville bara äta middag ute på en restaurang, men kvällen tog en mycket oväntad vändning.

Advertisement

Föräldrar i kris

Föräldrar i kris

bearfotos/Freepik - Not the actual photo

Kvinnan i denna berättelse heter Laura Elizabeth Graham och är mamma till två barn på 3 år och 10 månader. Detta är en ålder då barn är svåra att hantera med tanke på den stora mängd uppmärksamhet de behöver och den stora mängd energi som krävs för att hela tiden ha koll på dem.

Kvinnan kämpade med sina barn tillsammans med sin man för att få dem att äta, dricka och framför allt försöka få dem att sluta gråta. Stressad över den kaotiska situation hon upplevde i det ögonblicket, slutade det med att hon såg sig omkring, desperat och i behov av att "komma bort" från det kaoset en stund. Ett äldre par hade fångat hennes uppmärksamhet och även de tittade eftertänksamt mot hennes bord.

Laura var utmattad, skämdes och kände sig också avundsjuk på det paret eftersom de verkade så avslappnade och lugna medan de glatt åt och smuttade på sina glas vin. Ändå var det något ovanligt i deras blickar... och sedan reste sig den äldre kvinnan och gick rakt mot bordet där deras familj satt.

Advertisement

Den äldre kvinnans ord

Den äldre kvinnans ord

bearfotos/Freepik - Not the actual photo

I det ögonblicket var Laura i svårigheter eftersom hon inte kunde få ut ett av sina barn ur barrnstolen, hennes man hade händerna fulla med deras andra barn och kunde inte hjälpa henne. Så den äldre kvinnan erbjöd sin hjälp till paret och hade med nostalgiska ord nästan viskat till henne: "Det känns som igår när jag var i din situation, du är så upptagen... Jag skulle ge vad som helst för att återuppleva dessa stunder med mina barn".

De orden hade slagit Laura och fick henne att brista ut i tårar full av känslor. Efter den händelsen bestämde sig kvinnan för att spela in en video och lägga ut den på sociala medier för att berätta för sina följare hur mycket den upplevelsen hade fått henne att reflektera.

Det kan vara mycket påfrestande att ta hand om små barn och det är normalt att känna sig irriterad, orkeslös och orolig, men det är en viktig fas som inte nödvändigtvis bör upplevas på ett negativt sätt. Om vi kunde välja att slippa de svåra stunderna skulle detta i slutändan innebära att förlora dyrbar tid med sina barn.

Vissa äldre användare har förstått detta koncept mycket väl och har berättat hur konstigt det är att behöva vänja sig vid en helt annan rutin när deras barn väl är vuxna, självständiga och lämnar familjens hem. "Det kan vara svårt att ha allt detta i åtanke när man hanterar de dagliga utmaningarna med föräldraskap, men det finns inget mer sant och du bör försöka påminna dig själv om det ofta!", skrev en person.

Vad tycker du om det här? Känner du igen dig?

Advertisement