En flicka med cancer genomgår sin sista kemoterapibehandling och sjuksköterskan hittar på en "segerdans" tillsammans med henne

av sofia

09 Januari 2023

En flicka med cancer genomgår sin sista kemoterapibehandling och sjuksköterskan hittar på en "segerdans" tillsammans med henne
Advertisement

När du råkar ut för komplicerade perioder i livet är det bra att ha människor vid din sida som vet hur de ska muntra upp dig trots allt, och som kan förstå när det är rätt tillfälle att agera. Det står inte skrivet någonstans att dessa män eller kvinnor nödvändigtvis måste vara en del av familjen eller nära vänner, ibland är det utomstående människor som gör något vackert och oväntat och som får oss att le när det behövs som mest.

Historien vi nu vill berätta om är verkligen ett bevis på detta. En historia vars huvudpersoner är en liten flicka, tyvärr sjuk i cancer, och en sjuksköterska med ett stort hjärta.

via @aldisalealdi/Tik Tok

Advertisement
@aldisalealdi/Tik Tok

@aldisalealdi/Tik Tok

Daniel Yolan arbetar som sjuksköterska på ett barnsjukhus i Buenos Aires och har blivit känd på webben för att ha gjort något väldigt viktigt för en av sina små patienter. Under behandling på anläggningen kämpade Milena mot cancer - och vi vet alla hur invasiva och svåra dessa behandlingar kan vara - när hon träffade den här vänliga mannen.

Precis som det hände med nästan alla små patienter på avdelningen tog Daniel Milenas situation till sitt hjärta, men med henne knöt han an väldigt fort och deras relation var mycket speciell. Harmonin mellan dem var mycket stark och att se henne varje dag, att hjälpa henne under behandlingstillfällena och veta vad hon stod inför gjorde att deras relation blev väldigt speciell. Så en dag, när cellgiftssessionerna närmade sig sitt slut, improviserade sjuksköterskan, Milena och hennes mamma en "segerdans" för att fira den kamp som de hade vunnit fram till det ögonblicket.

Bilderna på Milena som dansar tillsammans med Daniel lades upp på nätet av mamman och fick otroligt många visningar och delningar. "Mamman satte på musiken och vi började alla dansa tillsammans - berättar sjuksköterskan - För mig är det viktigt att ha en vänskaplig relation med mina patienter, det är ett sätt att hjälpa dem att hantera smärtan på ett mer lugnt sätt. Det ögonblicket var väldigt mysigt och representerar verkligen andan på sjukhuset jag jobbar på”.

Advertisement
@aldisalealdi/Tik Tok

@aldisalealdi/Tik Tok

När allt kommer omkring är det verkligen sant att man ibland när man hamnar i dåliga situationer, måste visa sitt bästa leende för att kunna övervinna allt och i det här fallet verkar det ha fungerat. "Jobbet är allt för mig. Att kliva upp och veta att jag kan göra något för dem som är mindre lyckligt lottade fyller mig med glädje" - säger Daniel.

Vi vill bara tacka honom för det engagemang som han och många av dem som utövar samma yrke visar och önskar lilla Milena ett stort lycka till för hennes framtid.

Advertisement