En pojke med celebral pares lyckas gå och krama om sin tvillingbror för första gången

av sofia

13 Juli 2022

En pojke med celebral pares lyckas gå och krama om sin tvillingbror för första gången
Advertisement

Bandet mellan syskon är något magiskt och obeskrivligt som kan skapa verkliga mirakel: tvillingarna Lex och Lochlan är ett utmärkt exempel på detta. Dessa två barn föddes extremt för tidigt och har fått kämpa för att överleva från sin allra första dag. Ändå är deras livsvilja så stor att den tillåter dem att möta varje utmaning med ett leende och med kärlek. I en video som delas på sociala medier beskrev deras mamma den långa återhämtningsprocessen för båda, särskilt Lochlan: denna lilla kille utvecklade cerebral pares som påverkar hans muskler och därför även hans förmåga att röra sin kropp. Men Lochlan är en riktig kämpe och har inte låtit sitt funktionshinder hindra honom från att krama om sin bror för första gången.

via TikTok / savyjaneomalley

TikTok / savyjaneomalley

TikTok / savyjaneomalley

Det vackra ögonblicket när Lochlan tar sina första steg mot sin brors famn filmades i en mycket söt video. Savannah började dokumentera sin resa med sina prematura tvillingar på NICU på Instagram och TikTok som ett sätt att uttrycka sina känslor men också för att få kontakt med andra föräldrar som tvingas möta liknande situationer och känslor. Klippet har samlat över 5 miljoner visningar och rört människor över hela webben: "Det var en riktigt utmaning eftersom vi också hade en tvåårig dotter att ta hand om", sa den unga mamman.

"Varje gång jag kom in på intensivvårdsavdelningen var det första jag gjorde att titta på varje tvillings whiteboard. Sjuksköterskorna uppdaterade den varje dag med anteckningar, viktökning eller viktminskning, tillväxt, mål, mediciner och annan viktig medicinsk information. Av all information som var listad, men den första förändringen jag alltid märkte var ordet "dagar i livet". Efter att ha tittat igenom den satte jag mig ner och öppnade en gammal anteckningsbok som jag hade hittat liggandes i huset", förklarade Savannah i ett långt Instagram-inlägg.

Advertisement
TikTok/ savyjaneomalley

TikTok/ savyjaneomalley

"Jag öppnade en ny sida och med stora bokstäver till vänster skrev jag namnet" Lochlan ", min äldsta tvilling. På motsatt sida skrev jag" Lex ", min andra son. Under varje barns namn skrev jag "Dag i livet"och numret. Jag skrev även om viktökningen eller viktminskningen, det nuvarande syrebehovet och allt som hände vid den tiden", fortsatte mamman att berätta.

Vid den tiden hade Savannah ingen aning om vad den anteckningsboken representerade. "En dag överraskade en sjuksköterska mig genom att fråga: Vad skriver du? Först kände jag mig lite generad. För henne, tänkte jag, betydde siffrorna jag skrev förmodligen inte så mycket, eftersom hon följde dem varje dag. När jag började förklara vad jag gjorde började jag förstå hur viktiga dessa siffror var för mig. De var inte bara siffror, de var en bekräftelse."

Faktum är att varje enskilt nummer betydde att barnen fortfarande fanns där och att de fortfarande kämpade: "Under en period då jag inte kunde mata mina bebisar eller ens röra dem, fick den här anteckningsboken mig att känna att jag gjorde något. Den blev min livlina och det enda som gav mig mening. När jag tog upp den för att skriva, var jag tvungen att påminna mig själv om att jag faktiskt var en mamma till två modiga små kämpare." Och även idag, bjuder dessa två små krigare mig fortfarande på många leenden.

Advertisement