Ett par med Downs syndrom vill ha barn, men hennes mamma är inte överens: "Inga barn, de kan skaffa en hund istället" - TittaPaVideon.se
x
Ett par med Downs syndrom vill ha barn,…
En flicka pluggar på gatan på en skolbänk av kartong medan hennes pappa tvättar bilar, men plötsligt får hon ett stipendium De bjuder av misstag en främmande människa till festen för deras kommande dotter och får överraskande nog en present

Ett par med Downs syndrom vill ha barn, men hennes mamma är inte överens: "Inga barn, de kan skaffa en hund istället"

13 Juli 2022 • Av sofia
1.060
Advertisement

Att få barn är något av det vackraste som kan hända i ett pars liv. När man gifter sig, lever tillsammans och bestämmer sig för att bilda familj, kan ankomsten av en liten bebis bara skapa ännu mer lycka och fylla allas hjärtan av glädje, inte bara för de nya föräldrarna utan även för resten av familjen. En förutsättning är såklart att vara överens, annars kan missförstånd lätt uppstå. Lite vad som hände i historien vi nu ska berätta för dig.

Låt oss ta reda på vad som hände.

via: Daily Mail

Alex Fincher och Ryan John är två ungdomar med Downs syndrom på 24 och 22 år som träffades på en teaterkurs, blev vänner och sedan sakta blev kära i varandra. Efter ungefär två års förhållande sa paret att de tänker skaffa barn i framtiden, ett beslut som kvinnans mamma, Maria, motsatte sig. Varför skulle en mamma vara emot att få ett barnbarn? Kvinnan gav ett svar på den frågan i en intervju: "Det är inte möjligt att Alex och Ryan kan ta hand om ett barn, på sin höjd kan de skaffa en hund" - sa Maria.

Ett svar som kanske kan komma som en chock, men som har en mycket specifik bakomliggande orsak som härrör från det faktum att båda ungdomarna lider av Downs syndrom och därför tycker kvinnan inte att det är lämpligt att de skaffar barn. Fast övertygad om sitt uttalande, trots att hennes åsikt inte delades av många, fortsatte Maria med att säga att om något skulle hända paret, skulle barnens ansvar falla på henne och hennes man Glen, som inte längre är så unga.

Ända sedan de träffades, blev kära och bestämde sig för att vara tillsammans har Alex och Ryan alltid fått stöd av sina föräldrar, men när Alex sa att de funderade på att skaffa barn tillsammans, började hennes mamma lägga sig i och att ha en massa åsikter om saken. Självklart har denna händelse väckt stark kritik från människor på nätet. Många har ställt sig på de två ungdomarnas sida och hävdat att de, precis som andra, har full rätt att skaffa ett barn och uppfostra det. Det finns trots allt många föreningar och liknande som följer och stödjer personer med funktionsnedsättning och som även i dessa fall kan vara en referenspunkt för att möta alla svårigheter.

Beslutet om att skaffa barn eller inte bör därför inte vara upp till någon annan än Alex och Ryan. Livet är deras, förhållandet är deras, och ingen har rätt att döma deras val.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack