Hon söker efter sina biologiska föräldrar och får reda på att hon har stått på listan över försvunna människor i flera årtionden

av sofia

14 Juli 2022

Hon söker efter sina biologiska föräldrar och får reda på att hon har stått på listan över försvunna människor i flera årtionden
Advertisement

Varje adopterad person har sina skäl till att vilja gräva i det förflutna och varje upplevelse är unik. Vissa kan bli glada över att lära känna sina biologiska föräldrar, andra mindre, eftersom omständigheterna bakom varje adoption kan variera mycket. Men viljan att få reda på mer om sitt ursprung är ganska vanlig. När allt kommer omkring är det naturligt att ifrågasätta sitt förflutna, men det är sällsynt att upptäcka att detta har varit ganska turbulent redan från livets tidigaste dagar - det här är vad som hände med Shawne Bolton, en 42-årig kvinna från den amerikanska delstaten Utah. Kvinnan valde att dela den otroliga historien om sin biologiska familj på sociala medier.

via Yahoo News Australia

Allt började när Shawne bestämde sig för att gifta sig vid 26-års ålder: "För första gången befann jag mig i en sund miljö och förberedde mig för att gifta mig och hade två barn", sa hon. "Jag trodde att det snabbaste sättet att spåra min biologiska mamma skulle vara att titta i hennes brottsregister", tillade hon. Så han bestämde sig för att ringa polisen i sin hemstad: sheriffen var "extremt intresserad". Efter viss utredning förklarade mannen att hon stod på listan över försvunna människor sedan 1980.

Tyvärr har alla papper som rörde hennes försvinnande arkiverats. Shawne avslöjade att familjen hon växte upp med faktiskt hade "adopterat" henne illegalt genom att vända sig direkt till hennes biologiska mamma. När Shawnes mormor frågade sin dotter vad som hade hänt med hennes barnbarn anmälde hon det försvunna barnet till polisen. Shawne tillade att hennes mamma till och med deltog i sökandet, även om hon alltid hade vetat var hennes dotter befann sig.

Advertisement

Hon tillade dock att familjen som "köpte" henne inte alls var kärleksfull. "Jag var väldigt förvirrad. Jag kunde inte förstå varför de inte älskade mig och varför de behandlade mig så illa", sa Shawne. Flera år senare beslutade paret hon bodde hos sig för att skiljas och de två påstådda föräldrarna erkände att de inte alls var hennes biologiska föräldrar. Senare lyckades Shawne, med hjälp av polisen, spåra sin mamma, men blev varnad av sina mostrar och morbröder att inte etablera en relation med henne.

Faktum är att Shawne förklarade att realtionen med hela hennes biologiska familj "inte gick bra" och att hon inom kort tid kände sig utstött. Efter ungefär tio års bekantskap bestämde hon sig för att inte prata med dem mer. Att upptäcka en så komplicerad verklighet skonade inte Shawne från de svåra trauman som hon fortfarande försöker lösa för att bli en bättre mamma än sin biologiska mamma och sin adoptivmamma: "Nu mår jag mycket bättre. Jag har mitt eget företag. Jag har ingen kontakt med någon i min familj. Jag har ett mycket komplicerat förhållande till mina barn som jag skulle vilja reparera och jag ägnar varje dag åt att försöka göra det. Jag är inte perfekt, " förklarar hon.

Advertisement