Mamman är helt slut och stewarden på planet tar hand om hennes barn: bilderna är hjärtvärmande

av sofia

12 Juni 2023

Mamman är helt slut och stewarden på planet tar hand om hennes barn: bilderna är hjärtvärmande
Advertisement

En resa är praktiskt taget en sinnesupplevelse: vi låter oss ryckas med av magiska platser och ögonblick, vi upplever otroliga äventyr. Visst finns det inte bara resor till paradisiska eller fantastiska destinationer, men i allmänhet är tanken på avresa förknippad med en lycklig och avkopplande period. Men det finns också de som reser kontinuerligt i arbetet och inte bara för att åka på semester. Men oavsett orsak kräver resan en del förberedelser och organisation och ibland kan det vara extremt påfrestande, speciellt om man reser med små barn.

Som i fallet med huvudpersonen i denna berättelse, som kämpade med sin lilla dotter och var i svårighet.

via Linkedin

Advertisement
Mauricio félix/Linkedin

Mauricio félix/Linkedin

Carolina Lemos Cortez satt på ett plan på väg från San Paolo till Belo Horizonte och hennes 5 månader gamla bebis reste tillsammans med henne.

Kvinnan brottades med alla dessa otaliga uppgifter som man alltid har som förälder, särskilt en mamma till ett spädbarn. Från placeringen av bagaget i de speciella facken ovanför sätena och allt vad det innebär att ta hand om och underhålla ett litet barn, var hon ganska upptagen.

Hon hade till och med svårt att hitta ett sätt att äta frukost. Den hade precis serverats, men "bara" två händer räckte verkligen inte till för att kunna äta sin måltid och samtidigt ta hand om sin lilla bebis som hade börjat gnälla. Hon var upprörd och utmattad.

Advertisement
Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

I det ögonblicket kom hennes "räddare": stewarden Mauricio Félix. Han märkte att mamman kämpade för att ta hand om sin bebis och försökte samtidigt få i sig en bit mat så han bestämde sig för att ingripa.

Han erbjöd sig att hålla den lilla bebisen i sin famn för att Carolina skulle få äta frukost i fred och hjälpte henne sedan igen när hon var tvungen att samla ihop sina saker.

En till synes liten gest, men som representerade en verklig vändpunkt för kvinnan och ett ögonblick helt för sig själv, en paus, lite sinnesfrid. Hon var så förvånad och tacksam för mannens agerande att hon bestämde sig för att ta ett foto av vad som hände och lade sedan upp det på nätet, men hon förväntade sig aldrig att få så många kommentarer och att nå tiotusentals människor!

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Faktum är att många blev imponerade och hyllade den lilla men så betydelsefulla gesten.

Carolina tillängnade ett långt inlägg till stewarden från djupet av sitt hjärta: "För mig är gester som den Mauricios gjorde ett förkroppsligande och en representation av vad medkänsla betyder", avslutade kvinnan. Vad tycker du om det här?

Advertisement