Vid 82-års ålder är han fortfarande tvungen att arbeta så människor samlar in 50 000 dollar på mindre än 24 timmar för att hjälpa honom att gå i pension

av sofia

27 December 2022

Vid 82-års ålder är han fortfarande tvungen att arbeta så människor samlar in 50 000 dollar på mindre än 24 timmar för att hjälpa honom att gå i pension
Advertisement

Prisökningarna och den ständiga ökningen av levnadskostnaderna har försatt många människor i en svår situation. På webben ser vi tyvärr allt oftare människor som passerat pensionsåldern och som fortfarande tvingas jobba och detta gör verkligen ont i hjärtat. Även den mest hängivna arbetsnarkomanen i världen borde kunna tillbringa sina sista dagar med att koppla av och njuta av livet när man väl fyllt 70. Det är dock inte alla som har turen att kunna gå i pension, men ibland träffar de vänliga människor som ser att något är fel och gör allt de kan för att fixa det. Ett exempel på en sådan person är Mr Butch, en mycket vänlig 82-årig försäljare.

via TikTok / bug_boys

Advertisement
TikTok / bug_boys

TikTok / bug_boys

En TikTok-användare vid namn Rory McCarty var och handlade i sin närliggande Walmart-butik när han såg en 82-årig anställd vid namn Butch. Under sitt första möte med Butch frågade mannen veteranen om han var medveten om trenden att använda sitt inflytande på TikTok för att hjälpa seniorer i svårighet att gå i pension.

I ett 42-sekunders klipp hör man 53-åriga Rorys röst medan han förklarar för Butch att andra anställda i hans ålder hade blivit virala på TikTok och hade fått stora donationer genom en insamling på GoFundMe-sajten för att kunna gå i pension. Han berättar hur han hade hjälpt en äldre anställd genom att samla in 100 000 dollar till henne och även om när han samlade in 50 000 dollar på fyra dagar till en annan 82-årig anställd. Butch, en marinveteran som har tjänat sitt land i 10 år, verkar förvånad över att höra detta och svarar: "Tja, det låter som en dröm." Rory går vidare med att säga till honom: "Föreställ dig nu att någon samlade in de pengarna åt dig."

Advertisement
TikTok / bug_boys

TikTok / bug_boys

Klippet fick mer än tre miljoner visningar, och på bara 24 timmar gick Butchs dröm i uppfyllelse: "Vi fick ihop 50 000 dollar på 24 timmar, och sedan 75 000 dollar, på mindre än 12 timmar, så det ökar med cirka 25 000 dollar var 12:e timme" sa Rory. På bara några dagar fick han donationer på totalt 84 255 dollar.

Rory spelade även senare in Butchs reaktion på insamlingen. Den gamle mannen kramade honom och tackade honom och alla människor som hade hjälpt till. "Hur kan jag ha haft sån tur?" frågade den 82-årige mannen. På frågan om vad han skulle göra med pengarna svarade han:

"Jag ska besöka mina barn i Florida, fixa mitt hus och njuta av de sista 10 eller 12 åren som jag har kvar."

Advertisement