En arbetslös kvinna hittar och återlämnar 490 euro till en äldre kvinna som tappat sina pensionspengar

av sofia

29 December 2022

En arbetslös kvinna hittar och återlämnar 490 euro till en äldre kvinna som tappat sina pensionspengar
Advertisement

Med den globala ekonomiska krisen kan de flesta familjer ha svårt att få pengarna att räcka till, men med lite uppoffringar och god vilja, brukar man klara sig. Estrella Yedra, en 40 år gammal kvinna, bosatt i Sevilla i Spanien, vet detta mycket väl. Tills nyligen var kvinnan faktiskt arbetslös och även hennes partner. Tillsammans har de en fyraårig son att försörja och hade hittills varit beroende av bidrag från staten för att klara sig. Estrellas situation är därför mycket komplicerad, som många andra familjers, men denna mamma är trots allt ett föredöme med goda egenskaper såsom solidaritet och empati.

via Antena3

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

För några dagar sedan hade Estrella gått och hämtat sin son från skolan och på vägen tillbaka bestämde hon sig för att gå igenom parken som låg alldeles bredvid. När hon gick med sin lilla son hand i hand och vagnen i den andra körde ett av hjulen på ett misstänkt föremål. Det var ett kuvert som innehöll 490 euro i sedlar! Det kuvertet tillhörde en 84-årig kvinna vid namn Carmen och det var det månatliga beloppet för hennes pension, som hon hade tagit ut några timmar tidigare och sedan tappat. Estrella tog med sin son hem, lämnade honom med pappan och gick genast därefter till närmaste polisstation för att lämna tillbaka den stora summan pengar till den rättmätige ägaren. Till dem som frågade henne om orsaken till hennes beteende, svarade Estrella uppriktigt: "Det var inte mina pengar".

Mamman hade aldrig tvivlat på sitt beslut, för ingen bättre än hon vet "vad det innebär att behöva pengar". Först föreställde hon sig att summan tillhörde "en familj eller en mamma som kom från jobbet för att hämta sin son från skolan". Den äldre kvinnan, som hade förlorat sin pension på väg hem, lyckades få tillbaka den förlorade summan tack vare ett meddelande från den lokala polisens Twitter-konto. Tweeten sågs av Carmens barnbarn, som omedelbart meddelade sin mormor och hjälpte henne få tillbaka de 490 euron på polisstationen där Estrella hade lämnat in dem: "Mötet mellan de två kvinnorna var väldigt känsloladdat", förklarar poliserna.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"När de berättade för mig att summan tillhörde en äldre kvinna, grät jag. Kanske behöver hon de mer än en mamma, för hon har ingen annan som kan försörja henne", skriver Estrella. Den godhjärtade mammans gest utlöste en Twitter-kampanj för att hitta arbete åt både henne och hennes partner.

Berättelsen fångade uppmärksamheten hos cheferna för ett multitjänstföretag som omedelbart gav ett jobberbjudande i Estrella. Kvinnan tackade genast ja och är överlycklig över all den hjälp hon har fått. Dessutom föreslogs hon av officerarna som patrullerade hennes grannskap i Sevilla för utmärkelsen av den lokala polisens förtjänstkors och fick en donation för samma summa, 490 euro, framförd av den spansk-brittiske pianisten James Rhodes.

Ärlighet lönar sig alltid.

Advertisement