En kvinna tatuerad från topp till tå bestämmer sig för att ta bort tatueringarna från ansiktet: "Jag saknade mitt ansikte"

sofia

18 Januari 2023

En kvinna tatuerad från topp till tå bestämmer sig för att ta bort tatueringarna från ansiktet:
Advertisement

Nuförtiden bestämmer sig fler och fler människor i alla åldrar för att skaffa en eller flera tatueringar på sin kropp. Ofta representerar den valda designen något betydelsefullt i en persons liv, andra gånger kan det vara rent dekorativt. En kvinna vid namn Lidia Reyes, 32 år gammal och av katalanskt ursprung är den mest tatuerade kvinnan i Europa. Nyligen, efter att ha fått den efterlängtade titeln på europeisk nivå, bestämde sig den 32-åriga tvåbarnsmamman för att ta bort sina ansiktstatueringar med laserteknik. Direkt efteråt förklarade hon skälen till sitt beslut i en video som delas på hennes sociala medier, där hon har tusentals fans.

via La Vanguardia

Advertisement

"Jag tar bort mina ansiktstatueringar för att jag är trött på dem, inte för att jag inte gillar dem eller för att jag tycker att jag är ful. Jag älskar ansiktstatueringar, det är därför jag skaffade dem", förklarar hon. "Men jag har börjat sakna mitt ansikte, det är därför jag genomgår laseransiktsbehandlingar. Jag är trött på att ha en så "mättad" look", tillägger hon.

Lidia har dock fortfarande som ambition att behålla sin titel i Guinness rekordbok som kvinnan med flest tatueringar. Hon har faktiskt behållt några och till och med tatuerat sina ögonglober. För att göra detta tog hon till en mycket speciell teknik, minst sagt ovanlig, som går ut på att injicera bläcket mellan bindhinnan och skiktet som skyddar ögat. Men hur ska hon kunna slå världsrekord med ett "rent" ansikte?

Svaret är väldigt enkelt: det hon kommer att radera i ansiktet kommer hon att återskapa på andra delar av kroppen som fortfarande är fria, till exempel fotsulorna. Hennes mål är att tatuera 95 % av sin kropp för att komma in i Guinness rekordbok. "Alla tatueringar har betydelse för mig, jag vill inte förlora dem", säger hon. För att återställa sitt ansikte genomgick den unga kvinnan en smärtsam och långdragen laserbehandling som krävde flera sessioner under en period på sammanlagt två månader.

"Det gör ont, det är som att de piskar dig med ett gummiband i ansiktet - så smärtsamt det är. Men jag är den minst kvalificerade personen att prata om det eftersom jag har en mycket hög smärttolerans", förklarar hon. "Det bränner i ansiktet, speciellt när det kommer nära ögonområdet, det är ett känsligt område, men jag klarar det bra. Gör en tatuering mer eller mindre ont än en annan? Det beror på tatueringen, det finns områden som gör mer ont än andra, såsom huvudet eller den första delen på fingrarna".

Vad tycker du om tatueringar? Låt oss veta i kommentarerna!

Advertisement