Som 90-åring tvingas han fortfarande arbeta som lastbilschaufför: "Jag måste fortfarande arbeta 12-timmars pass för att betala mina räkningar"

av sofia

24 Januari 2023

Som 90-åring tvingas han fortfarande arbeta som lastbilschaufför: "Jag måste fortfarande arbeta 12-timmars pass för att betala mina räkningar"
Advertisement

Arbete gör människan ädel brukade man säga förr i tiden. Det ligger mycket i det, detta råder det ingen tvekan om, men det är lika sant att man ofta, när man väl når en viss ålder, vill gå i pension och njuta av livet som är kvar så mycket som möjligt. Det finns dock de som inte kan göra detta när de vill då det finns många dagliga sysslor och levnadskostnaderna ökar mer och mer, så många fortsätter arbeta trots sin ålder.

Huvudpersonen i den här historien är väl medveten om detta, en 90-åring som efter många år av hedervärd tjänst fortsätter att gå upp varje morgon för att gå ut och göra sitt jobb.

via BBC

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Mannen från Sheffield i Storbritannien, heter Brian Wilson och är 90 år gammal. Denna äldre herre har blivit känd i sitt hemland för att vara den äldsta och mest långlivade lastbilschauffören. Hans karriär började faktiskt redan 1950 och har aldrig slutat sedan dess. Han satte sig först i en lastbil när han gjorde militärtjänst, tillbringade sedan 3 år med att arbeta för ett oljebolag som skötte logistiken och gick till slut med i familjeföretaget E. Wilson & Sons, där han fortfarande arbetar idag.

Under hela sin karriär har han inte frivilligt missat en arbetsdag, och bara ett hälsoproblem lyckades hålla honom borta från att köra bil i 7 veckor, varefter han återupptog outtröttligt uppmuntrad av sin 89-åriga fru Mavis.

"Hon uppmanar mig att fortsätta - berättar mannen - Min fru säger att om jag känner för det och orkar så kan jag fortsätta hur länge jag vill". Och det är precis vad han gör.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

"Mina timmar beror mycket på de åtaganden jag bestämmer mig för att göra varje vecka - fortsätter Brian - Ibland innebär mitt jobb att gå upp klockan 4 på morgonen och arbeta skift som varar upp till 12 timmar. Om jag hade jobbat som anställd skulle jag redan ha slutat, men att fortsätta driva företaget som min far grundade är något jag gillar och vill fortsätta med. För att inte tala om - förklarar han - att jag kan betala mina el- och gasräkningar lättare. Levnadskostnaderna ökar ständigt och jag har fortfarande inte råd att sluta". Inte bara ett val som drivs av passion alltså utan också av behovet av att fortsätta dra in lite extra pengar.

Ändå kan Brian inte vänta med att få gå i pension, då han och hans partner åker på en två månader lång resa till Thailand. Just där bor ett av deras 4 barn, som de inte har hälsat på på 5 år och som de gärna vill träffa. "Han flyttade dit för 15 år sedan - berättar lastbilschauffören - och vår största önskan är att träffa honom, så jag och min fru Mavis kommer att åka så fort jag bestämmer mig för att sluta jobba".

This is Brian Wilson. He's Britain's oldest lorry driver at the age of 90. He still does 12-hour shifts, getting up at 4am to travel the country 😲 https://bit.ly/OldestHGVDriver

Pubblicato da South Yorkshire Live su Mercoledì 11 gennaio 2023

Han visar verkligen hur långt man kan komma med envishet och viljestyrka. Många tröttnar snabbt på att jobba eller gör det motvilligt för att de inte känner för det eller för att det inte är deras drömjobb. Den här mannen älskar istället det han gör och har fortfarande ett leende på läpparna trots att det inte är något enkelt jobb.

Vad tycker du om hans val att fortsätta vid 90 års ålder?

Advertisement