Trots sina 100 har hon knappt några rynkor alls: "Allt som behövs är rosenvatten och honung"

av sofia

07 Januari 2023

Trots sina 100 har hon knappt några rynkor alls: "Allt som behövs är rosenvatten och honung"
Advertisement

Åren går fort och åldern går framåt för var och en av oss, detta går inte att förneka. Allt detta leder naturligtvis till att vår kropp gradvis vissnar bort och att de första ålderstecknena uppträder. Rynkorna som många av oss fruktar är redo att komma fram och prägla vårt ansikte mer och mer för varje år som går, men det finns de som har lyckats hitta gör-det-själv- metoder som verkar fungera och bromsa uppkomsten av dem.

Bland dessa finns en hundraåring som blev mycket känd på webben tack vare en video som delades av hennes unga barnbarn. På bilderna kan man se kvinnan förklara sin skönhetsrutin i detalj, men framför allt får man se hennes avundsvärda hy.

via @juliaritzeasyfit/Tik Tok

Advertisement
@juliaritzeasyfit/Tik Tok

@juliaritzeasyfit/Tik Tok

Julia Ritz är en ung kvinna som bestämde sig för att fråga sin 100-åriga mormor om hemligheten bakom hennes ungdomliga hud trots tidens gång. I ett klipp som lades ut på hennes Tik Tok-konto delade kvinnan cirka 3 minuters tips om hur hon sköter sitt ansikte och håller huden smidig.

Mormorn berättar att hon varje dag följer en skönhetsrutin som börjar med att hon rengör ansiktet med lite vatten. När hon har gjort detta, säger kvinnan att hon sprayar lite rosenvatten i ansiktet och låt det torka innan hon applicerar en naturlig hemgjord mask. Vad är den gjord av? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement
@juliaritzeasyfit/Tik Tok

@juliaritzeasyfit/Tik Tok

För att få huden mjuk och slät, smörjer hundraåringen vanligtvis in ett tunt lager av honung över hela ansiktet och applicerar den genom att knacka med fingrarna för att "väcka" cellerna. Ett råd som hon upprepar mer än en gång är att massera ansiktet med rörelser som går nerifrån och upp. Om vi ​​tänker på det, tenderar huden med tiden att göra precis tvärtom och att agera på det motsatta sättet kan hjälpa oss att uppnå önskat resultat.

När du har låtit honungsmasken sitta i 30 minuter – 20 minuter räcker om du har bråttom och du behöver vara stilla för att det inte ska bildas sprickor - skölj bara med lite varmt vatten och torka sedan ansiktet. Applicera sedan valfri kräm. Några enkla steg som denna kvinna rekommenderar och som inte ens är så svåra att genomföra. När man tittar på henne verkar det ha fungerat mycket bra, men det kanske inte fungerar på samma sätt för alla.

Har även du en alldeles egen skönhetsritual?

Advertisement