"Jag lämnade min partner när jag fick reda på att han hade en tumör. Det var bäst så för båda"

av sofia

26 April 2023

"Jag lämnade min partner när jag fick reda på att han hade en tumör. Det var bäst så för båda"
Advertisement

En livskamrat är den person som vi skulle vilja dela varje ögonblick av vår existens med, vackra och lyckliga stunder och även de mindre vackra men djupa. Det är faktiskt dessa stunder som mer än något annat kan förena två människor. Att finnas för varandra i stunder av stora svårigheter och känna att den andre finns där och håller vår hand och att den aldrig, aldrig kommer att lämna oss kan bara stärka kärleken. Synd bara att det inte alltid är så här och att det finns par som inte lyckas ta sig över de största hindren.

De två personer som står i centrum för denna historia vet detta mycket väl, särskilt hon som, efter chocken av vad som hände honom, inte orkade gå vidare tillsammans. Men låt oss förklara närmare vad som hände.

via Indipendent

Advertisement
Danielle Epstein/Justgiving

Danielle Epstein/Justgiving

Danielle Epstein och Jelle Fresen träffades på en dejtingsajt och gnistan som fick dem att bli förälskade slog direkt. Kvinnan hade nyligen separerat från sin ex-pojkvän när hennes väg korsade Jelles. Harmonin och känslorna mellan dem var omedelbar och under en tid bodde de i samma hus, planerade sin framtid och drömde om ett liv tillsammans.

Efter ett tag förändrades dock något. En kväll hade de två gått ut på middag för att fira Jelles 37-årsdag och hade njutit av några drinkar för mycket så, när mannen kände sig utmattad och yr nästa morgon, brydde de sig inte så mycket om situationen. Tyvärr blev det gradvis värre tills han insåg att det verkligen var något fel.

Efter ett flertal kontroller och analyser av alla de slag kom det fram att den unge mannen hade hjärncancer och att detta var orsaken till tröttheten och yrseln. "Först talade de om en godartad massa - berättar Danielle - Vi var båda övertygade om att våra planer för framtiden kunde gå vidare, men efter de första behandlingarna blev vi medvetna om att allt var värre än vi föreställt oss. Jag kände mig vilsen - fortsätter hon – vår morgondag hade försvunnit på en handfull sekunder och det fanns inget sätt att få den tillbaka”.

Advertisement

Danielle Epstein is running the TCS London Marathon on Sunday for her ex-boyfriend. Jelle diagnosed with a grade 4...

Pubblicato da Brain Tumour Research su Venerdì 21 aprile 2023

Beslutet att separera var alltså det mest naturliga. Paret splittrades, men Danielle tänkte inte lämna sin partner ensam och trots beslutet att inte vara tillsammans längre har de två alltid hållit kontakten. "Vi är inte längre tillsammans - erkände kvinnan - men jag kommer alltid att finnas vid hans sida i denna svåra resa", och det har hon gjort.

Kvinnan höll sitt löfte och organiserade till och med insamlingsevenemang för att stödja Jelles medicinska räkningar. Hon har varit med honom och har alltid stöttat honom. "Jag kände mig som en dålig människa till en början men jag visste att det var rätt val och han var okej med det."

Kärleken mellan två människor kan vara unik och enorm, men vi måste erkänna att vissa hinder verkligen är svåra att övervinna och vi kan inte döma den som väljer en väg framför en annan. I det här fallet klarade inte Danielle trycket och hade inte kunnat stå vid Jelles sida som flickvän, men hon kunde ha gjort det som vän. Det viktiga är trots allt att ha rätt människor bredvid oss ​​som älskar oss på något sätt och hjälper oss, och den här mannen kommer alltid att ha en sådan person ändå. Håller du med?

Advertisement