Med sina 100 år är hon den äldsta skogsvaktare och därmed ett föredöme för många unga människor

av sofia

25 Juni 2023

Med sina 100 år är hon den äldsta skogsvaktare och därmed ett föredöme för många unga människor
Advertisement

Arbetsmarknaden har inte varit i ett "optimalt" tillstånd sedan länge. Oändliga arbetstider och löner som inte står i proportion till arbetsuppgifterna om man ens lyckas hitta ett. Som tur är är det inte så här för alla och det finns även de som är helt nöjda med sina jobb. I båda fallen, vare sig man är lycklig eller inte, är pensionen fortfarande en mycket eftertraktad fas i livet. Efter många års hårt arbete kan man äntligen njuta av en välförtjänt vila och kanske helt ägna sig åt sina nära och kära eller åt sina passioner.

Den kvinnliga huvudpersonen i den här historien ser det inte alls så. Vid 85-års ålder bestämde hon sig för att hitta ett nytt jobb istället för att gå i pension!

via Nytimes

Advertisement

Betty Reid Soskin har bestämt sig för att komma tillbaka "in the game" som skogvaktare vid Rosie the Riveter National Historical Park, i Kalifornien, USA. Då var kvinnan redan 85 år gammal, men hon lät sig inte avskräckas det minsta och arbetade hårt för att lära sig det nya och mycket viktiga yrket.

"Att vara en integrerad del av historien för den här parken var och är lika spännande som det är givande," sa Betty, "det gav "mening" åt mina gamla dagar." Avslutar hundraåringen. Hon arbetade i 15 långa år i den nationalparken, och blev i praktiken den längst levande skogskötaren i hela reservatet!

Hon har varit en källa till stor inspiration för många människor och Bettys historia har inte gått obemärkt förbi.

Advertisement

Faktum är att kvinnan har tilldelats många utmärkelser av staten för sin tjänst och hängivenhet för landet, inklusive den största formen av uppskattning som en medborgare kan få: guldmedaljen från USA:s kongress!

Betty gick därför i pension vid 100 års ålder, medveten om att hon hade gjort en stor insats för den parken och framför allt att hon hade representerat något viktigt: förkroppsligandet av det faktum att om man verkligen vill uppnå ett mål spelar det ingen roll hur gammal man är eller vilken social bakgrund man har!

Kort sagt, med en stark passion och beslutsamhet är allt inom räckhåll. Vad tycker du om det här?

Advertisement