En tjej ärver pengar och hennes pojkvän vill använde dem för att köpa ett hus till sitt ex

av sofia

03 Februari 2023

En tjej ärver pengar och hennes pojkvän vill använde dem för att köpa ett hus till sitt ex
Advertisement

Det är inte ovanligt att det uppstår problem när man tar upp frågor om pengar i ett förhållande. Det behöver självklart inte alltid bli så, men det kan hända att vissa ekonomiska beslut leder till betydande konflikter mellan de två parterna, och historien vi ska berätta nu är ett tydligt bevis på detta.

Huvudpersonen är en kvinna som berättat på Mumsnet vad som hände med hennes partner. Mannen hade tydligen bett henne att få använda pengarna från ett arv hon fått för att köpa en bostad till hans föredetta. Ett förslag som var okänsligt på många plan mot hans flickvän, och som gav upphov till många starka reaktioner på nätet. Låt oss kika närmare på den här historien.

via Mumsnet

Advertisement
Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Kvinnan som berättade historien, förblev medvetet anonym på Mumsnet och förklarar att hon har känt sin pojkvän i många år. Till en början var det bara en vänskap, men sedan förvandlades deras relation till kärlek. Allt gick bra, tills huvudpersonen förlorade en kär släkting, som lät henne ärva en stor summa pengar. Det var här som pojkvännen kom med ett chockerande förslag.

"Medan jag fortfarande sörjde över förlusten - berättar kvinnan - verkade min partner ha många extravaganta idéer om hur jag skulle använda de pengarna, men jag brydde mig inte och i det ögonblicket ville jag inte tänka på det".

Tills han en kväll, som om ingenting hade hänt, kom med ett förslag som gjorde vår huvudperson chockad. "Han sa till mig att vi med pengarna från arvet kunde köpa ett hus nära vårt, där hans ex, som han är på god fot med, kunde bo tillsammans med de två barn han hade fått med henne."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vid det tillfället trodde kvinnan inte sina öron. Hon sa att hon kände sig chockad och sårad av det förslaget, som hon upplevde som en brist på respekt för den svåra situationen hon gick igenom. På grund av detta blev hon arg och det slutade med att hon bråkade med sin pojkvän och till och med kallade hans beteende "vidrigt".

Många användare tog huvudpersonens parti efter att ha läst den här historien och föreslog att hon skulle klargöra saker och ting med sin pojkvän för att få honom att förstå att han hade överskridit alla tänkbara gränser för hur okänslig man kan vara och att det var enbart hon som skulle bestämma vad hon ville göra med de pengarna. Vissa människor har till och med gett henne rådet att avsluta sin relation med honom av just dessa skäl.

Vad tycker du om saken? Gick kvinnans partner överbord?

Advertisement