Ett par lämnar mycket pengar i dricks till en servitris och hon brister ut i tårar och blir mållös (+VIDEO)

av sofia

21 Februari 2023

Ett par lämnar mycket pengar i dricks till en servitris och hon brister ut i tårar och blir mållös (+VIDEO)
Advertisement

Det händer inte ofta att man är mottagaren av oväntade gester av vänlighet och generositet som nästan får oss att gråta. Tvärtom, övertygar vi ofta oss själva om att altruism är en allt mindre vanlig egenskap bland människor runt omkring oss och av denna anledning tenderar tilliten till andra att minska.

Lyckligtvis är detta dock inte alltid sant, och ibland finns det människor som bestämmer sig för att överraska oss på ett underbart sätt och som bokstavligen gör oss mållösa. Precis som det som hände med den amerikanska servitrisen vi nu ska berätta om, som ville dela med sig av sin historia efter ett långt och slitsamt arbetspass som slutade med en otrolig överraskning för henne. Låt oss ta en närmare titt på vad som hände.

via CBS Miami

Advertisement
CBS Miami/Youtube Screenshot

CBS Miami/Youtube Screenshot

Att arbeta som servitris är inte någon dans på rosor och många är väl medvetna om detta. Att servera bord och hantera beställningar och kunder är ganska tröttsamt, och lönen är tyvärr inte alltid tillfredsställande. Men Tracey Gerlach har alltid gjort sitt jobb i Florida med ett leende, och kvällen då något speciellt hände henne var inte annorlunda.

"Jag älskar att träffa nya människor och konversera med dem, för mig är det en riktig fröjd att se en kund gå härifrån mätt och glad", förklarar servitrisen. Och tydligen var ödet den kvällen redo att belöna hennes goda humör och vänlighet och förde henne samman med två mycket speciella kunder.

Advertisement
Public domain pictures - Not the actual photo

Public domain pictures - Not the actual photo

"Det fanns ett par som var yngre än jag, med sina två små barn - sa Tracey - det var kvällens sista bord, och när de gick gick jag dit för att plocka av det. Det var då jag hittade överraskningen: en check på 1 000 dollar i dricks!" När man får en sådan här oväntad gåva vet man knappt vad man ska säga eller hur man ska reagera, och det var samma sak för servitrisen.

"Jag sprang ut efter dem och frågade om det dricksen var på riktigt", fortsatte Gerlach. "De sa till mig att det var 100% äkta, att jag var en underbar person och att jag förtjänade pengarna. Jag gav dem en känsloladdad kram, jag visste inte vad jag skulle säga, de log mot mig, önskade mig en trevlig kväll och gick."

När Tracey återvände till restaurangen och berättade för alla vad som hade hänt, berömde hela personalen henne, till att börja med hennes chef, som sa att han var glad över att ha en sådan servitris i sitt team. Visst är det ganska sällsynt att bevittna en sådan generös handling, och vi kan garanterat säga - utan att riskera att överdriva - att det är just dessa historier som ger oss hoppet om mänskligheten åter.

Vad tycker du om "superdricksen" som de två kunderna lämnat?

Advertisement