"Jag får kritik för att jag vid 39-års ålder inte har någon relation eller några barn, men jag är inte rädd för att vara singel"

sofia

06 Januari 2023

Advertisement

För många är det av grundläggande betydelse att ha en partner att dela sitt liv med och utan den skulle de absolut inte kunna överleva. Men att leva tillsammans med en man eller hustru är inte alltid det rätta valet: det är okej att leta efter en själsfrände och hitta sin bättre hälft att dela sina livserfarenheter med, men om detta inte sker bör man inte för detta låta sig övertygas om att man än mindre värd.

Huvudpersonen i den här historien vet detta mycket väl då hon vid 39-års ålder och efter att ha blivit hårt kritiserad erkände att det inte är så illa att vara singel trots allt. Det är bättre att göra ett sådant val, snarare än att vara tillsammans med någon bara av rädsla för att inte bli accepterad i samhället.

via Daily Star

Advertisement

missclairahermet/Instagram

Hon heter Claira Hermet och är en radiopresentatör, som har arbetat med att publicera innehåll om sitt singelliv under en längre tid. Allt började med en video som lades ut på nätet när hon var 37 och där hon sa att hon, ensam och utan barn, levde ett fridfullt liv, och som en användare tydligen svarade på med ord som inte direkt var vänliga. Tydligen skulle han ha sagt till henne att hon hade passerat den "acceptabla" åldern för att hitta en livspartner och att hon av denna anledning skulle bli ensam. Självklart dröjde det inte länga förrän kvinnan gav svar på tal.

Den 39-åriga kvinnan hävdar att man kan må bra även när man är ensam och har upprepade gånger understrukit att lycka inte nödvändigtvis behöver vara kopplat till närvaron eller frånvaron av en partner eller barn.

missclairahermet/Instagram

"Jag har funderat på frågan länge - hävdar hon i ett av de många klipp som publicerats på sociala medier - och jag har frågat mig själv många gånger: föredrar jag att "nöja mig" med ett förhållande eller att leva som singel? Svaret är självklart. Ofta - fortsatte hon - har jag hört att vi redan är kompletta på egen hand och att vi inte ska slita ut oss och leta efter den andra halvan, jag trodde inte på det, men jag måste erkänna att det faktiskt är så".

Tankar som många av hennes följare har delat och som de har tackat henne för. Kärlek, känslor och glädje kommer inte bara från kärleksrelationer. Det finns många andra typer av band som kan vara givande på samma sätt: vänskap, familj, nära kollegor. Kort sagt verkar en partner, för henne och för många andra, inte vara oumbärlig och ämnet har flera gånger gett upphov till ironiska kommentarer som understryker vikten av att ta det på allvar, men samtidigt att inte göra en för stor grej av det.

Advertisement

missclairahermet/Instagram

Visst, Claira har inte stängt dörrarna för en hypotetisk framtida partner, men hon kommer aldrig att acceptera tanken att hennes liv enbart bör kretsa kring sökandet efter denna människa. När och om den kommer är den välkommen, men varför inte njuta av livet under tiden? "Livet är kort och jag vägrar slösa bort det på att vara ledsen över min relationsstatus." Hur kan man klandra henne?.

Vad tycker du om hennes livsfilosofi?

Advertisement