En flicka har inte tillräckligt med pengar för att köpa en leksak, men en främmande människa ger henne en underbar överraskning

sofia

10 Januari 2023

En flicka har inte tillräckligt med pengar för att köpa en leksak, men en främmande människa ger henne en underbar överraskning
Advertisement

Livet är en underbar sak eftersom det bjuder på många vackra ögonblick och andra kanske lite mindre sådana, men en sak som är säker är att det alltid lyckas överraska oss och göra oss fullståndigt mållösa när vi minst anar det. Det var just i en sådan situation som mamman och dottern i den historien vi nu ska berätta hamnade.

På vägen hem stannade de två till i en leksaksaffär och fick en oväntad gåva. Inte bara något materiellt, utan framför allt en gest som gick rakt in i hjärtat på dem båda. Låt oss kika närmare på vad som hände.

via Caitlin Foster/Facebook

Advertisement

Caitlin Foster är en ung mamma från Nordirland som tillsammans med sin lilla dotter Lacey fick huvudrollen i en mycket rörande historia. Enligt kvinnan hade de två precis lämnat mormorns hus efter att ha tillbringat en del av dagen i hennes sällskap, när de sedan stannade till i en leksaksaffär. Caitlins mamma och mormor till hennes dotter hade gett flickan cirka 10 pund som hon kunde köpa vad hon ville med.

När de väl kom in i butiken inte långt från huset sa  kvinnan till sin lilla dotter att hon kunde välja vad hon ville, så länge leksakens pris låg inom den summan som hon hade fått. Tyvärr, eftersom det inte var särskilt mycket pengar, var hennes mamma tvungen att säga nej varje gång Lacey pekade på en leksak som var för dyr, tills något riktigt överraskande plötsligt hände.

När de gick genom gångarna, kom tre anställda i butiken fram till mamman och dottern. "De kom till oss och frågade om de kunde ge min dotter ett presentkort", berättar kvinnan. Tydligen hade en okänd kvinna kommit in i butiken strax före dem och köpt ett presentkort och bad personalen att ge det till det första lilla barnet som kom in i butiken efter henne och det lyckligt lottade barnet blev just Lacey.

Eftersom personalen inte visste exakt vem den generösa kvinnan var kunde de inte ge Caitlin någon specifik information, utan bara ge henne lappen som den okända kvinnan hade lämnat och där det stod att presentkortet var till minne av hennes avlidna barn. Just den dagen skulle dottern ha fyllt 4, men hon fanns inte längre och kvinnan ville hylla hennes minne genom att göra ett annat litet barn lyckligt. Hon hade därför gått in i butiken, köpt ett presentkort på 50 pund och lämnat det som en present till det första barnet som skulle ha kommit dit.

Advertisement

Eftersom mamman inte kunde tacka kvinnan personligen, bestämde hon sig för att lägga upp både fotot av sin dotter med de köpta leksakerna tack vare den vänliga gesten och lappen på Facebook. ”Jag är väldigt lycklig – skriver Caitlin – Det enda jag kan säga, vem du än är, om du ser detta och känner igen det, bör du veta att du har gjort min lilla dotter väldigt glad och jag tackar dig för det”. Ord fulla av tacksamhet för något mycket speciellt som även butiksbiträdena blev rörda av.

Även om situationen var sorglig - trots allt hade kvinnan ju faktiskt förlorat sin dotter - var denna gest väldigt stor och gav lilla Lacey ett extra leende. Låt oss bara hoppas att den snälla främlingen har haft möjlighet att se henne och att känna, om än bara för ett ögonblick, lite glädje.

Advertisement