En 26-åring spenderar 70 000 dollar på en kryssning: "Den är mycket dyr, men jag försäkrar dig om att den är lönsam"

av sofia

27 Januari 2024

En 26-åring spenderar 70 000 dollar på en kryssning: "Den är mycket dyr, men jag försäkrar dig om att den är lönsam"
Advertisement

Finns det något härligare än att resa? För många, ja, om detta inte är deras främsta passion, men för många andra, är det att upptäcka nya platser, olika kulturer och besöka hela planeten en av anledningarna till att man lever. Med ryggsäcken på ryggen ger man sig ut på äventyr. Men det finns människor som inte är gjorda för "on the road"-resor, utan som istället föredrar bekvämlighet och kanske en kryssning?

Detta är i alla fall vad huvudpersonen i denna berättelse föredrar om hon får välja och nu ska hon berätta för oss om sin 5-stjärniga upplevelse.

Advertisement

En dröm som blir verklighet

En dröm som blir verklighet

@amikeoosthuizen/Instagram

Det finns många typer av resor: de billigare och lite enklare där man försöker hitta ekonomiska lösningar för att sova, äta och röra på sig, och de dyrare. Bland dessa finner vi exempelvis resan som Amike Oosthuizen valde att ta, en ung 26-årig influencer som åkte med hela sin familj på en 9-månaders resa runt om i världen. Fartyget har alla kontinenter som destination och många hamnar att kliva av i. Naturligtvis är det inte en resa som kanske alla har råd med, men kvinnan förklarade varför det enligt hennes åsikt inte bara är värt det, utan också bekvämt.

"Jag älskar att resa och att åka runt om i världen har alltid varit en önskan för min familj - säger hon - Det var min pappa som läste en artikel där denna kryssning annonserades och berättade om sin dröm att göra det tillsammans med oss ​​alla någon dag. Vi gillade idén, men vi trodde aldrig att det skulle hända."

Och istället är hon här tillsammans med sin man, pappa och mamma på en resa för att upptäcka alla kontinenter, från varmt till kallt, från vackra naturscenarier till mer historiska sådana. Många platser, många timmars resande, så mycket nytt att upptäcka och så mycket ny kunskap. 9 månaders resa, en chans som kanske bara kommer en gång i livet, men ingen billig sådan. Avgiften för denna resa är 70 000 dollar, men den unga kvinnan förklarade även exakt vad den innehåller.

Advertisement

Vad som erbjuds på kryssningen

Vad som erbjuds på kryssningen

@amikeoosthuizen/Instagram

Amike sa att på kryssningen ingår allt: superlyxhytt för par, restauranger, gym, bio, teater, spelhall och mycket mer. Många mötesplatser för att ha roligt, koppla av, njuta av varandras sällskap och samtidigt upptäcka världen.

"Att gå ombord på en kryssning och besöka jorden på det här sättet är mycket vackrare än att göra det med ett flygplan - fortsatte 26-åringen - på så sätt ser man platserna även när man är ombord, man kan njuta av underbara landskap och så går man i hamn i så många hamnar, och trots allt fortsätter man att ha en sorts rutin. Man har sin egen hytt och alla bekvämligheter. Man äter och dricker så mycket man vill - fortsatte hon - roomservice är tillgänglig dagligen. Kort sagt, var det verkligen värt det. Även om du var hemma skulle du inom loppet av nio månader, förmodligen spendera ett liknande belopp för allt det du använder, så det är bättre att göra det när du reser."

Därför skulle pengarna enligt kvinnan ha varit väl investerade och enligt henne är det inte mycket mer än vad hon spenderar när hon är hemma med tanke på att hon går ut och äter middag, handlar och alla aktiviteter hon ägnar sig åt varje dag när hon är ombord. Det är därför det inte är så dyrt när man tänker på vad som erbjuds.

Hur gör hon med sitt arbete?

Hur gör hon med sitt arbete?

@amikeoosthuizen/Instagram

Att leva på en kryssning i 9 månader betyder inte att du helt avbryter dina aktiviteter, och medan hennes pappa är pensionerad fortsätter hon och hennes man att arbeta. Båda organiserade förstås denna form av distansarbete flera månader innan och de lyckas sköta sina uppgifter samtidigt som de besöker alla platserna där kryssningen stannar. Det finns även långa seglingsdagar under vilka de lyckas jobba mycket mer. De gör sitt yttersta för att jobba i förväg så att de ska kunna gå i land och besöka städerna.

En jämn balans som enligt Amike inte är lätt att upprätthålla, men kräver hårt arbete och självdisciplin. Ändå är det värt det med tanke på allt de får ut av att vara på kryssning i 9 månader.

Vem skulle inte vilja leva så här...

Så drömmen som Amikes pappa och hans familjen hade gick i uppfyllelse på denna underbara kryssning med Royal Caribbean International som tog dem till Miami, Karibien, Brasilien, Argentina, Antarktis och många andra platser. En resa jorden runt som 26-åringen rekommenderar och som hon var väldigt glad över att få göra.

Skulle du vilja åka på en liknande resa, om du hade pengarna för att göra det, eller föredrar du någon annan typ av semester?

Advertisement