Barnbarnet filmar de sista stunderna mellan sin mormor och sin morfar: "Godnatt mitt hjärta, du har varit så värdefull för mig

sofia

19 Januari 2023

Barnbarnet filmar de sista stunderna mellan sin mormor och sin morfar: "Godnatt mitt hjärta, du har varit så värdefull för mig
Advertisement

Kärlek är den största och renaste känslan av alla, men inte många har turen att uppleva den till fullo. Hur många kan säga att de har upplevt eller upplever den största kärlekshistoria de någonsin kunnat föreställa sig? Nuförtiden verkar det svårt att ens få en dejt att gå bra, än mindre göra ett livslångt löfte till någon du anser vara en själsfrände. Ändå finns det några lyckligt lottade människor, men för att hitta dem måste du ofta titta på tidigare generationer. Emily Hime rörde webben med bilderna och den melankoliska historien om kärleken mellan sin morfar och sin mormor, som dog för tidigt på grund av en svår sjukdom. Enligt Emily har vi så mycket att lära av ett sådant par.

via Facebook / Emily Hime

Advertisement

Emily delade en hjärtevärmande hyllning till sina morföräldrar på sin Facebook-sida. Hon skämtar om att alla i familjen sa att hennes morfar, Derek, inte kunde ha överlevt utan hennes mormor, som bokstavligen drev allt. Tyvärr har livet ett konstigt sätt att utspela sig ibland och Emilys mormor insjuknade i en obotlig sjukdom, som tvingade henne att bli beroende av sin man och genomgå cykler av cellgiftsbehandling. Under ett år var rollerna totalt omvända och morfar Derek fick lära sig att laga mat, tvätta och allt annat som hans älskade fru behövde för att må lite bättre. I sitt gripande meddelande beskriver Emily sin personliga definition av "kärlek" med dessa ord (och många fler):

"Det är morfar som håller hennes hand. Går på varje läkarbesök. Som inte lämnade huset om inte någon tog över för honom, för han ville inte att mormor skulle vara ensam, inte ens för några minuter."

Morfar Derek har aldrig övergett sin älskade fru, inte ens för ett ögonblick, och har alltid närt hoppet om att kunna ta med henne hem, så pass mycket att han bad sitt barnbarn Emily att hjälpa honom med dekorationerna till när hennes mormor skulle komma tillbaka. Morfarn slutade aldrig tala om för henne hur vacker hon var, även om den gamla kvinnans lilla kropp och hälsa för varje dag blev ömtåligare. "De hade den där typen av kärlek som varar för evigt, den kärlek vi alla strävar efter", skriver Emily, "De skulle ha firat 60 års äktenskap nästa månad."

Morfarns sista ord till sin fru, innan hon dog, var hjärtskärande: "Du är så dyrbar, god natt min älskling."

Apropå hennes morföräldrars vackra kärlekshistoria ville Emily ge ett värdefullt råd till alla människor där ute: "Välj någon som fortfarande kommer att vara din absoluta bästa vän om 60 år. Som fortfarande kommer att hålla din hand i de goda stunderna, men speciellt i de svåra. Någon som inte är rädd eller blyg för att uttrycka sin kärlek. Någon som stolt säger "hon är den vackraste saken i världen och jag älskar henne så mycket" till ett rum fullt av människor. Detta är kärlek." Vi kunde inte instämma mer.

Advertisement