En äldre man står i kö med bara två varor när några okända människor plötsligt dyker upp och erbjuder sig att betala för hans mat

av sofia

19 Januari 2023

En äldre man står i kö med bara två varor när några okända människor plötsligt dyker upp och erbjuder sig att betala för hans mat
Advertisement

Det finns människor som trots alla ansträngningar och tusentals jobb under en livstid går i pension utan att ha uppnått god ekonomisk stabilitet. Det här är ett mycket mer utbrett och vanligt problem än man kan tro. Många äldre människor klarar sig knappt och kämpar till och med för att kunna köpa grundläggande matvaror. Det är därför som välgörenhetsinitiativ för dessa människor inte är ovanliga i USA. Ett exempel på denna våg av altruism var det underbara initiativet från ett tv-team som bestämde sig för att överraska några kunder i en stormarknad genom att betala för deras matvaror. Men låt oss kika på vad de gjorde i detalj.

via Youtube / FOX5 Las Vegas

Advertisement
Youtube screenshot

Youtube screenshot

I Las Vegas överraskade tv-teamet "Fox 5 Surprise Squad" bokstavligen några kunder på en lokal stormarknad och bestämde sig för att betala maten åt dem. Bland dessa kunder fanns flera personer som kämpade för att klara sig och som absolut behövde ekonomisk hjälp. Dave Hall, TV-värden, gick fram till var och en av dessa personer och frågade om han kunde få betala för maten åt dem. Naturligtvis möttes var och en av dessa ovanliga förfrågningar med ett leende från kunderna som var förvånade men också lättade över att någon ville betala för dem. Några av kassörskorna pekade ut de mest behövande kunderna och bland dessa fanns bland annat två äldre personer som hade tjänat sitt land: en kvinna i rullstol, Stephanie, och en vän till hennes man, Larry. Kvinnans man arbetade som lastbilschaufför och var ofta frånvarande så Larry körde henne vart hon än behövde åka. Båda stöttade varandra, men hade det inte bra. Kvinnan erkände för tv-teamet att hon hade de sista 50 dollarna i fickan, medan Larry med tårar i ögonen förklarade att han aldrig hade köpt så mycket mat som han gjorde den dagen.

Advertisement
Flickr / eddie welker

Flickr / eddie welker

Faktum är att Larry hade gått till mataffären med Stephanie men hade inga pengar för att handla. Medan han stod i kön till kassan hade han bara en flaska diskmedel och ett paket godis i handen. Allt förändrades när Dave kom fram till honom med mikrofonen i handen och gav honom de goda nyheterna: "Du har tjänat vårt land, nu är det vår tur att tjäna dig" sa tv-värden till honom. Larry blev rörd och började plocka varor, hans första riktiga matinköp på vem vet hur länge.

"Vi försöker göra bra saker för bra människor, Larry, så du förtjänar det," fick han höra när de betalade för hans mat.

När man har möjlighet ska man alltid försöka göra gott och hjälpa andra.

Advertisement