Hon adopterar en hund som verkar strunta totalt i henne, men när hon börjar prata spanska förändras allt

av sofia

08 Februari 2023

Hon adopterar en hund som verkar strunta totalt i henne, men när hon börjar prata spanska förändras allt
Advertisement

Otaliga studier har gjorts kring djurens språk och, särskilt i relation till mänskligt språk, försöker vi fortfarande förstå hur mycket och vad våra fyrbenta vänner verkligen kan förstå av våra ord. En sak som är säker är att många av de kommandon som en matte eller husse riktar till sin hund förr eller senare blir förståeliga för djuret: "sitt", "kom", "plats" och så vidare. Hundar går verkligen att träna, och många av dem uppvisar ett oklanderligt beteende vid de mest varierande tillfällen. Huvudpersonen i den här historien kunde dock inte förstå varför hennes nyligen adopterade hund inte verkade svara på hennes kommandon. När hon väl förstod orsaken blev allt mycket enklare!

via Facebook / Ariana Giampietro

Advertisement
Facebook / Ariana Giampietro

Facebook / Ariana Giampietro

Ariana Giampietro, en 26-årig ung kvinna, berättar att hon har ett uppdrag att utföra: att rädda så många hundar av rasen Pitbull som möjligt och förändra uppfattningen som många människor har av dessa enorma, men samtidigt väldigt söta och trevliga djur. Pitbullen ses tyvärr som en aggressiv hund, men som vi väl vet är det alltid mänskligt beteende som påverkar djuret positivt eller negativt.

Till en början trodde Ariana att hennes adopterade hund Monty inte skulle svara på hennes kommandon eftersom han helt enkelt var olydig och inte särskilt disciplinerad. I verkligheten, ungefär en vecka efter adoptionen, upptäckte Ariana att den stora vovven hade tillhört en familj som bodde på en gård och ständigt talade spanska. Efter att ha försökt hitta en spansk motsvarighet till uttrycken "upp" och "ner" insåg Ariana att Monty plötsligt lyssnade!

Problemet låg därför inte i den träning som hunden fick, utan i det språk som hans matte talade: Monty förstod bara kommandon på spanska!

Advertisement
Facebook / Ariana Giampietro

Facebook / Ariana Giampietro

"Man kunde se att han ville lyssna på mig, men det var som att han inte visste hur", förklarade Ariana. "När jag fick reda på hans bakgrund och insåg att det var för att han bara pratade spanska, blev jag förvånad", avslutade den unga kvinnan, som är tillsammans med en kille, Andrew, som talar flytande spanska.

Efter att ha förstått problemet och hittat en lösning började hunden genast visa mer självförtroende: "Vi tror nu att han är på väg att bli tvåspråkig. Det är konstigt för jag hade sagt till min pojkvän så länge att jag ville lära mig spanska och jag laddade ner en app för att lära mig det men jag har aldrig använt den. Andrew skrattar nu åt det för att ha en pojkvän som pratar spanska har aldrig riktigt motiverat mig, men att ha en hund som talar spanska har gjort det", avslutade hon skämtsamt.

Advertisement