Den här hunden lärde sig att färdas med tåg ensam för att kunna åka och hälsa på sin mänskliga vän - TittaPaVideon.se
x
Den här hunden lärde sig att färdas…
De hittar en sten som är lika stor som en böna i en park - det rör sig om en diamant på 4,38 karat Dottern anklagar hemhjälpen för stöld, men pappan får reda på sanningen och straffar henne genom att låta henne sova i trädgården

Den här hunden lärde sig att färdas med tåg ensam för att kunna åka och hälsa på sin mänskliga vän

05 Oktober 2021 • Av sofia
1.382
Advertisement

Det finns många hundar som har inspirerat romanförfattare och regissörer, från hunden Buck i romanen "Skriet från vildmarken" till Hachiko i filmen med samma namn 2009 med Richard Gere. De är historier om hängivenhet, trohet och intelligens, alla egenskaper som hundar visar i större utsträckning än vi människor. Historien om Lampo är också en av dessa underbara sagor. Idag firas historien om detta djur med en staty tillägnad dess minne som kan beundras på stationen Campiglia Marittima i provinsen Livorno, i Italien. En historia som fascinerade och rörde allmänheten på 1950-talet.

Även om det verkar som en roman, hände historien om Lampo på riktigt år 1953. En stor hund anlände på ett mystiskt sätt till stationen i Campiglia Marittima och blev vän med den biträdande stinsen Elvio Barlettani. Hunden var mycket omtyckt av både järnvägsmannen och hans dotter Mirna som bestämde sig för att kalla den Lampo.

Naturligtvis tillät inte stationsreglerna att en hund fick vistas där fritt. Lampo, som var söt och diskret, blev dock en stamgäst och började följa Mirna till skolan med tåget. Efterhand började Lampo resa självständigt med tåg från en stad till en annan och återvände alltid till sitt hem i Campiglia.

Tyvärr fick dock myndigheterna ingripa för att säkerställa trafiksäkerheten. Så stationsledningen tvingade den biträdande stationschefen att göra sig av med hunden. Elvio och hans dotter, tvingades med sorg i hjärtat sätta Lampo på ett tåg till Neapel och trodde att han inte skulle kunna återvända. Men detta försök att driva bort honom misslyckades sorgligt nog och ​​hunden återvände kort därefter till sitt hem och sin familj. De tvingades sedan lämna hunden hos en apuliansk bonde i provinsen Barletta. Den här gången trodde de att Lampo skulle ha tvingats accepterat sitt nya liv, men trots de 600 km som skilde honom från Campiglia återvända han hem.

Advertisement

Historien om Lampo togs upp av tidningarna på den tiden som gjorde hunden till en riktig kändis. Hans foton dök upp i många tidningar och tidskrifter och hunden blev berömd både för sin intelligens och sin envishet. Det fanns de som försökte rekonstruera hans historia då hunden hade setts stiga av ett fartyg för att sedan omhändertas av en hemlös man nära Campiglia.

Även om hunden gick bort 1961, fanns historien kvar i hjärtat hos folket som bodde vid den lilla italienska stationen till den grad att de lät bygga en staty till hans ära som fortfarande finns i den toskanska staden.

En historia som ännu en gång visar troheten hos människans bästa vän!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack