Den här killen med en passion för att klättra återvinner trasiga rep och förvandlar dem till hundkoppel

av sofia

22 Augusti 2021

Den här killen med en passion för att klättra återvinner trasiga rep och förvandlar dem till hundkoppel
Advertisement

Ibland föds lysande idéer när vi minst anar det, de dyker upp i de konstigaste stunderna och de lyser som glödlampor över våra huvuden när vi inte ens letade efter dem. Ett slående exempel är Alexander Tsao, en enkel 16-årig pojke som under ett av sina vanliga bergsklättringspass på sitt gym pausade för att titta på repet som höll honom och undrade vad han kunde göra med dem när de väl var slitna och inte längre användbara.

via seattlerefined.com

Advertisement
rocks2dogs/Instagram

rocks2dogs/Instagram

Efter att ha fått rep från flera gym när de var slita och skulle kastades bort, var Alexander fast besluten att hitta en lösning för att göra dem användbara igen. 16-åringen blev inspirerad av sin hund Jinger och bestämde sig för att kombinera affärer med nöje och fick en lysande idé, nämligen att förvandla slitna rep till hundkoppel. På detta sätt återvinns inte bara repen, utan de kan också bli användbara för djuren på djurskyddshemmet som ligger bredvid hans hem i Redmond, Washington.

Med hjälp av de gym som medverkade i hans projekt började Alexander samla rep och skapade de första handgjorda kopplen med sina egna besparingar. Senare la han upp dem för försäljning på en webbplats som han skapade specifikt för sitt projekt.

Advertisement
rocks2dogs/Instagram

rocks2dogs/Instagram

Vinster från försäljningen skänktes till djurhem och välgörenhetsorganisationer. Under två års tid lyckades Alexander sälja så många som 800 koppel och donerade mer än 30 000 dollar till alla enheter på hans lista. Hittills är hans vackra projekt en ideell organisation, grundad med namnet Rocks2Dogs.

Det som driver Alexander mest är hans stora passion för djur: ”Att stödja djur är meningsfullt för mig och är det som verkligen motiverar mig. När människor köper våra koppel är de nöjda, inte bara för att de får en kvalitetsprodukt till sitt husdjur, utan också för att de stöder djurskyddshem och miljön”.

rocks2dogs/Instagram

rocks2dogs/Instagram

Förutom att sälja koppel har Alexander utökat sitt projekt och skapat en serie tröjor och T-shirts, med Rocks2Dogs-logotypen på, men han tänker inte sluta här. Han vill utöka sitt märke genom att inkludera andra produkter för djur, såsom selar och kläder.

rocks2dogs/Instagram

rocks2dogs/Instagram

Förutom att göra en god gärning för djuren har Alexander lyckats föra samman många människor som gillar hans projekt och som hjälper honom: "Att föra samman olika grupper av människor för att stödja en gemensam sak kan ha stor inverkan".

Den som säger att dagens unga inte tänker på de saker som verkligen är viktiga i livet kommer förmodligen att ändra åsikt när de läser den här historien.

Advertisement