En man vinner ett hus värt 3 miljoner euro och blir äntligen belönad efter att ha tillbringat sitt liv med att hjälpa andra

av sofia

06 Mars 2023

En man vinner ett hus värt 3 miljoner euro och blir äntligen belönad efter att ha tillbringat sitt liv med att hjälpa andra
Advertisement

Turen kommer när man minst anar det och ibland lyckas den verkligen träffa rätt person vid rätt tidpunkt och när detta händer är det omöjligt att inte glädjas åt en generös och god människa som lyckas vinna ett ordentligt pris.

Detta är vad som hände Grant Carson, en man från Skottland som har ägnat sitt liv åt att hjälpa människor med funktionshinder och som nyligen vann ett lanthus på 3 miljoner euro efter att ha spenderat omkring 100 euro för att köpa en lott på lotteriet. Han skulle aldrig ha kunnat föreställa sig att vinna en prispott av ett sådant stort värde.

via Dailystar

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Grant är 58 år gammal och har bott i ett tvåfamiljshus med tre sovrum i Glasgow i tjugo år. Hans vinst bestod av en bondgård med fem sovrum som ligger på åtta hektar i Lack District. "Först kunde jag inte tro det. Det är inte direkt en vanlig fredagskväll när någon dyker upp vid din dörr och säger att du har vunnit ett hus på tre miljoner euro. Jag har aldrig vunnit något förut men nu anser jag mig vara en av Skottlands lyckligaste män”, säger Grant.

Lotten som Grant köpte kom från föreningen Omaze. Dragningen drog in mer än 850 000 euro till välgörenhetsorganisationen "Dogs Trust", som tar hand om hundar i svårighet.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag har precis lämnat mitt gamla jobb som personlig assistent i Glasgow som jag har haft i 27 år, så att börja som frilanskonsult har varit en stor förändring. Men den här vinsten har gett mig ekonomisk trygghet som jag aldrig hade kunnat drömma om, vilket innebär att jag kan fokusera på mitt nya projekt och hjälpa organisationer att möta behoven hos funktionshindrade kunder, med mycket mindre press på mig", säger Grant.

Hans nya hem är en byggnad från 1700-talet inbäddad i de gröna kullarna i Skottland och Grant planerar att göra platsen mycket speciell: "Jag vet inte ännu vad jag ska göra på lång sikt, men jag planerar att flytta hit ett tag och njuta av det. Vilket beslut jag än tar är det en vinst som har förändrat mitt liv. Efter att ha arbetat länge i en välgörenhetsorganisation vet jag hur viktigt det är att samla in pengar."

För en gångs skull fungerade karma mer än väl.

Advertisement