En 93-åring tar en buss för att åka till sin frus grav 6 gånger i veckan (+VIDEO)

av sofia

19 Februari 2023

En 93-åring tar en buss för att åka till sin frus grav 6 gånger i veckan (+VIDEO)
Advertisement

Kärleken, äkta sådan, överlever allt, även livet efter detta. När ens själsfrände saknas är det som om en bit av en själv saknas och den så älskade personen kommer aldrig att kunna "ersättas" av någon annan. Ted Richardson vet detta mycket väl, en 93-årig änkeman som - efter att hans älskade hustru försvann - valde att besöka hennes grav sex dagar i veckan med en bukett blommor, för att hylla henne för allt det hon gjorde för honom. Ted från Waikiki, Hawaii, USA, träffade sitt livs kärlek när han bara var 16. Han kom hem och berättade för sin pappa att han hade sett flickan han ville gifta sig med.

via CBSNews

Advertisement
YouTube - CBS 17

YouTube - CBS 17

Florence, som är namnet på hans älskade fru, gick med på att gå ut med Ted och invänta hans återkomst under andra världskriget. Innan han åkte till fronten gav Florence henne ett foto av honom: "Hon var vacker. Jag hade inget emot att titta på henne hela tiden," sa Ted. När deras militärtjänst var över gifte sig paret omedelbart och började ett liv fullt av kärlek och skratt tillsammans. Ted fick arbete som lärare, medan hans fru arbetade som skolbibliotekarie.

Tillsammans fick de en son, Ted Jr., och var lyckligt gifta i 72 år, fram till Florences bortgång 2013. Från den sorgliga dagen började Ted snabbt utföra en rutin som gjorde att han kunde fortsätta att hedra henne. Så han började omedelbart besöka sin frus grav på "National Memorial Cemetery of the Pacific" sex dagar i veckan. Varje morgon klockan 6.30 är Ted där med sin fru, efter att ha åkt tre bussar för att kunna få vara med henne, i blåst, regn, gassande sol eller snö.

Advertisement
YouTube - CBS 17

YouTube - CBS 17

Änklingen tillbringar det mesta av sin tid med att sköta Florens grav. Han ser till att gräsmattan runt henne är välklippt, tar med nya blommor, putsar gravstenen och pratar med henne: "Jag anser att det är mitt sätt att tacka dig för all kärlek och hjälp hon har gett mig genom våra år som gifta", förklarar han.

Ted, har markerat varje enskilt besök hos sin avlidna fru i kalendern, med häpnadsväckande siffror: 2018 hade han gjort 1 300 resor! Änkemannen har också utarbetat en plan för när han själv kommer att dö. Han har bett sin församling att ta med blommor till Florens grav en gång i månaden. Hans berättelse har spridits snabbt på sociala medier och många användare har blivit rörda av en så djup, villkorslös och gränslös kärlek. Vilket vacker sätt att hedra sin älskade på.

Advertisement