"Jag fyller år den 25:e december och hatar att inte kunna fira det och att alla glömmer bort mig"

av sofia

28 December 2022

"Jag fyller år den 25:e december och hatar att inte kunna fira det och att alla glömmer bort mig"
Advertisement

Att födas på juldagen kan innebära att du verkligen har tur, eller extrem otur - det beror på din synvinkel! Föreställ dig dock att du vill fira din födelsedag, men år efter år är alla mycket mer upptagna med att fira jul. När du är barn är det ännu värre, för vilken klasskamrat skulle någonsin dyka upp på fest hos födelsedagsbarnet den 25:e december? Tyvärr vet huvudpersonen i denna berättelse mycket väl hur det känns att bli "bortglömd" under denna dag av dubbelt firande.

Advertisement
Facebook / Connor Mcleod

Facebook / Connor Mcleod

Connor Mcleod är 24 år gammal och det har inte gått ett år då han inte har fått kämpa för att försöka fira sin födelsedag. Orsaken till detta? Den här killen föddes den 25:e december, alltså på juldagen. En dag där alla mer än gärna firar med släkt och njuter av god mat, men inte han. Connor skulle bara vilja kunna få njuta av sin födelsedag i fred, utan att hamna i skymundan, vilket oundvikligen händer varje år. Det är en dag som aldrig har fått honom att känna sig så speciell som han borde, eftersom alla får presenter då:

"Jag brukar fira min födelsedag med hela min familj. Vi åker till Cornwall där mina morföräldrar bor och firar alla tillsammans. Jag brukade få separata presenter men sedan jag blivit äldre och det jag vill ha har blivit dyrare har de börjat lägga ihop allt i en present." Vilket barn vill bara få en present både till julen och födelsedagen? När man tänker på det, låter det verkligen som en riktig orättvisa!

Advertisement
Facebook / Connor Mcleod

Facebook / Connor Mcleod

Det är därför svårt för honom eftersom hans vänner aldrig är tillgängliga under jullovets hektiska dagar. Connor måste därför organisera något före eller efter den 25:e, i hopp om att det finns folk som är lediga. "Jag önskar att jag fyllde år i juni", sa killen irriterat, "om jag föddes på sommaren skulle det vara fantastiskt eftersom jag kunde göra något utomhus och det finns så många fler alternativ." Utöver det råkar en del människor bara glömma att den 25:e december också är Connors födelsedag och det slutar med att de bara ger honom en lapp där det står "God jul!" istället för "Grattis på födelsedagen!".

Kort sagt kan det inte vara lätt att leva med denna tradition, men Connor kommer förmodligen alltid att ha hela sin familj samlad på sin speciella dag!

Advertisement