Han kastar ut sin exfru innan jul: "Som jag hade lovat dig väntade jag tills vår dotter blev myndig"

av sofia

05 Februari 2023

Han kastar ut sin exfru innan jul: "Som jag hade lovat dig väntade jag tills vår dotter blev myndig"
Advertisement

När man bestämmer sig för att avsluta ett äktenskap är det aldrig lätt. Om det finns barn så blir saken ännu mer komplicerad när det gäller deras vårdnad, deras välbefinnande och deras underhåll, för att inte tala om tilldelningen av familjehemmet som vanligtvis lämnas till den förälder som får vårdnaden om barnen.

En man i USA gjorde, förutom att ha skrivit på skilsmässopapperen med sin fru, också ett avtal med exet där det stod att kvinnan kunde fortsätta att bo i hans hus utan att betala varken hyra eller räkningar, tills deras dotter fyllde 18 år och skulle flytta till college. Efter 15 års väntan har den dagen nu kommit.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen sa att han hade råd med ett annat hus, men att det där exet bodde hade varit hans familjehem i 3 generationer. I det skriftliga avtalet var det överenskommet att kvinnan inte fick göra några förändringar eller renoveringar av huset utan sin före detta mans tillstånd och att hon i så fall skulle få stå för eventuella sådana utgifter.

"Jag har skickat henne många uppmaningar om att flytta under månaderna i väntan på min dotters 18-årsdag", förklarar han och tillade att den dagen äntligen har kommit. "Nästkommande dag åkte jag hem till henne med en arkitekt eftersom jag ville ha lite jobb gjort innan jag flyttade hem. Först vägrade hon att släppa in mig tills jag påminde henne om att jag är den rättmätige ägaren, enligt vår skilsmässauppgörelse undertecknad av domaren och att hon inte längre får stanna där. Jag är inte rädd för att stämma igen. Vid det laget förstod hon och öppnade dörren", berättar mannen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Väl inne i huset blev mannen förvånad över att ingenting var packat och det såg inte alls ut som att kvinnan var på väg att flytta ut som hon skulle. "Vi bråkade när jag gick igenom och inspekterade mitt hus. Hon ville ha mer tid och jag sa åt henne att flytta ut i slutet av veckan annars skulle jag kasta ut hennes grejer. När jag gick in i vardagsrummet blev jag chockad då hon hade slagit ut en vägg för att göra det större", sa mannen och hävdade att hon även hade gjort om sovrummet. Tydligen hade hans ex "eliminerat" ett rum utan hans tillåtelse och jobbet gjordes troligen av hennes pojkvän och inte ett proffs, som de  ursprungligen hade kommit överens om. "Jag skrek på henne och sa till henne att jag skulle stämma henne, sedan gick jag ut", fortsatte han.

"Hon gick gråtande till vår dotter och min familj, nu säger alla till mig att ge henne ytterligare en månad på sig att hitta ett boende och att inte stämma henne. Min dotter står bestämt på sin mammas sida och tycker att jag var för hård för att ha sparkat ut hennes mamma ett par veckor före jul", avslutade mannen som bad om råd på nätet för att förstå om han överdrev. Användarna tog alla enhälligt hans parti och sa att mannen hade varit alldeles för generös genom att ha tillåtit sitt ex att leva i femton år utan att ta på sig kostnaderna för varken hyra eller räkningar: "Hon hade 15 år på sig att förbereda sig, om hon inte har lyckats kommer en extra månad inte att göra någon skillnad", kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement