En ensamstående kvinna föder sitt första barn vid 50-års ålder trots all kritik från familjen

av sofia

08 Januari 2023

En ensamstående kvinna föder sitt första barn vid 50-års ålder trots all kritik från familjen
Advertisement

Många kvinnor drömmer om att bli mammor, men det hektiska livet idag gör det tyvärr inte lätt att hitta en själsfrände eller att ägna tillräckligt med tid åt föräldraskap. Så när hon närmade sig 50 år insåg Kelly Clarke, från Crawley i Sussex, England, att hon hade haft en toppkarriär inom resebranschen medan hennes vänner bildade familj. Även om hon alltid velat bli mamma, hade hon inte träffat rätt person, så Kelly bestämde sig för att utforska andra vägar till föräldraskap. Hon flög slutligen till Aten för att genomgå IVF-behandling.

via DailyMail

Advertisement

Graviditetstestet gav positivt resultat 12 dagar efter behandlingen. Vid nyheten om att det var en bebis på väg uttryckte hennes familj många åsikter. Hon var singel, hon var verkligen inte tjugo år gammal längre och det skulle ha varit svårt att uppfostra ett barn ensam, men Kelly sa att hon aldrig har ångrat detta val: "De var oroliga för mig och konsekvenserna av att ha använt mig av en donator", förklarar hon. Dottern, Lyla Rae Clarke, föddes i mars 2021 och vägde 3,5 kg. "Från den första dagen hon föddes ändrade hela min familj åsikt", berättar Kelly sedan.

"De är nu otroligt stöttande och kunde inte vara en bättre familj för henne. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. Hon har två fantastiska kusiner som älskar henne och som hon älskar, en fantastisk moster och morföräldrar, så enligt mig är hon väldigt älskad.". Efter att Lyla föddes slutade Kelly sitt jobb som chef för North Terminal på Gatwick Airport eftersom det inte passade hennes nya behov som mamma och omskolade sig till simlärare.

En annan fördel med att vara ensamstående förälder över 50 är enligt Kelly att hon kan uppfostra Lyla Rae på sitt eget sätt. "Jag är glad över att inte vara medförälder, eftersom jag kan uppfostra henne som jag tycker är lämpligt och jag behöver inte vara oense med någon eller låta en partner göra motsatsen till vad jag gör när jag inte är i närheten. Plus att jag kan spendera all min tid med henne”, förklarar hon.

Advertisement

När det gäller hur hon bestämde sig för att få sin dotter, förklarar Kelly att hon vill berätta sanningen för sin dotter: "När hon är gammal nog att förstå situationen kommer jag att förklara allt för henne. Jag ska vara ärlig och rak och hon kommer att veta att allt är okej". Även om hon tycker att hon valt rätt tidpunkt för att bli förälder, erkänner den nyblivna mamman att hon ibland tänker på att hon är en "äldre" mamma.

"Jag insåg att om 20 år, när hon är 22, kommer jag att vara 72. Nu funderar jag på långsiktiga lösningar, som livförsäkringar och arv, tankar som inte fanns förut. Men jag har inte mycket kvar att betala på bolånet och när allt kommer att vara klart kommer huset att bli hennes. En sak är säker: Lyla kommer att veta att hon är älskad och hur mycket jag ville ha henne, hon kommer att veta hur mycket jag gjorde för att få henne att bli en del av min värld." säger hon.

Vi önskar denna underbara lilla familj all lycka!

Advertisement