Kunderna förolämpar restaurangpersonalen så ägaren bestämmer sig för att stänga för kvällen och ge sina anställda lite andrum

av sofia

04 Januari 2023

Kunderna förolämpar restaurangpersonalen så ägaren bestämmer sig för att stänga för kvällen och ge sina anställda lite andrum
Advertisement

Att arbeta inom serviceyrket kan vara riktigt tröttsamt, eftersom nya önskemål kan dyka upp varje dag som det inte alltid går att tillfredsställa. Även om mantrat "kunden har alltid rätt" är utbrett inom till exempel restaurangbranschen, betyder det inte att personalen får behandlas illa. Respekt måste vara grunden för alla mänskliga relationer. En servitör försöker kanske göra sitt bästa, så varför ska en annan människa höja rösten, hota eller förolämpa honom medan han bara försöker erbjuda en tjänst till sina kunder? Tyvärr finns det dock många oförskämda människor i den här världen och det är därför ägarna till en restaurang har beslutat att stänga sin lokal under en halv dag och ge sina anställda en stunds lugn.

via Facebook / Apt Cape Cod

Advertisement

Vi måste respektera andras arbete, vad det än må vara, och faktumet att betala och vara "kunder" får absolut inte vara en ursäkt för att bete sig som att man var överlägsen någon annan. Tyvärr är det dock mer än vanligt att personalen på barer och restauranger behandlas illa av oförskämda kunder. En restaurang i Massachusetts (USA), Apt Cape Cod, bestämde sig för att ge sina anställda en ledig dag efter att för många elakheter skedde på den platsen på samma dag. Ägarna skrev ett meddelande på Facebook för att förklara orsakerna till den tillfälliga stängningen: "Restaurangen kommer att vara stängd för frukost och kommer att öppna igen från 17.00 och framåt för middag".

Advertisement

Meddelandet fortsatte så här:

"Trots att många av våra gäster och kunder behandlar oss med vänlighet och förståelse, har det varje dag funnits en stor tillströmning av de som inte gör det, de som svurit åt oss, hotat med att stämma oss, bråkat och skrikit på min personal och fått medlemmar i mitt team att gråta. Detta är ett oacceptabelt sätt att behandla människor på. Så jag och kocken Regina bestämde oss för att ta ledigt och ge personalen tid att städa restaurangen på djupet och ge min personal en dag av vänlighet. Vi kommer att vara öppna igen till frukost imorgon. Snälla kom ihåg att många i min personalstyrka är unga, att detta är deras första jobb eller deras sommarjobb som hjälper dem att betala för college. Vi var tvungna att göra ändringar på grund av mängden arbete, kökets storlek, produkttillgänglighet och personaltillgänglighet, vi vill inte försöker förstöra någons semester eller lediga dag", avslutade han och bad om förståelse från sina kunder.

Saker och ting är inte lätta för någon, så vi bör alltid försöka visa vänlighet oavsett vem vi har att göra med. Håller du inte med?

Advertisement