De stänger sin affär för att kunna gå på sina barns skolpjäs:"Dessa dagar kommer inte igen och vi får inte missa dem!"

sofia

24 December 2022

De stänger sin affär för att kunna gå på sina barns skolpjäs:
Advertisement

Hur många gånger händer det inte att en förälder tittar tillbaka och tänker på sina barn när de fortfarande var i blöjor, eller när de matade dem med deras första barnmat och fick höra deras första ord: unika ögonblick åtföljda av starka känslor, som bara en mamma eller en pappa vet vad det innebär. Dessa ögonblick är några av de bästa i ditt liv, men de är också väldigt flyktiga, och som alla bra saker måste du lära dig att uppleva dem fullt ut i nuet. Ägarna till en bokhandel har bestämt sig för att stänga dörrarna till sin butik för en dag, av en mer än giltig anledning: deras underbara barns skolpjäs! Skylten som de själva satt upp på skyltfönstret spreds snabbt på nätet.

via Facebook / Ubik Vico Equense

Advertisement

‼️‼️‼️ Avviso importante ‼️‼️‼️ Oggi pomeriggio siamo chiusi! Per recita scolastica dei nostri bimbi belli!… 🎄🎄🎄 O è Natale tutti i giorni o non è natale mai! 🎄🎄🎄

Pubblicato da Ubik Vico Equense su Venerdì 16 dicembre 2022

Ägarna till bokhandeln "Ubik" i Vico Equense, nära staden Neapel, har bestämt sig för att avstå från en inkomstdag under julperioden för att i lugn och ro njuta av sina barns skolpjäser. Giovanna och Raffaele hängde upp ett meddelande på sitt skyltfönster innan de stängde, vilket gjorde situationen tydlig för resten av dagen:

"Stängt på grund av skolpjäs...dessa dagar kommer inte tillbaka och vi får inte missa dem!" står det på pappret.

Bilden, som publicerades på bibliotekets hemsida, spreds snabbt på webben och visade att denna gest inte alls är någon självklarhet i det samhälle vi lever i idag. Vi har byggt upp en frenetisk värld, mer fokuserad på vinst än på känslor, där de viktigaste sakerna relaterade till familjen nästan inte har något värde. Varför borde dina barns skolpjäser komma i andra hand?

Bokhandlarnas budskap innehåller en viktig lärdom: dessa ögonblick är unika och kommer aldrig tillbaka, för förr eller senare kommer barnen att växa upp, de kommer att ta sina egna vägar och ingenting kommer att bli sig likt igen. Så varför beröva dig själv en glädje av detta slag? Nutiden är en dyrbar gåva, mer dyrbar än alla pengar som man kan tjäna vid försäljning, och detta måste utnyttjas eftersom tiden tyvärr inte går att vrida tillbaka.

Användarna var mycket imponerade av detta val och visade allt sitt stöd och sin solidaritet mot Raffaele och Giovanna, som satte sin familj på första plats.

Advertisement