"Jag fick en dotter när jag var 17 och alla sa att jag inte var redo, men de hade fel"

av sofia

12 Februari 2023

"Jag fick en dotter när jag var 17 och alla sa att jag inte var redo, men de hade fel"
Advertisement

Ett barns ankomst är förvisso en lycklig händelse, men graviditeten, dess födelse och alla stadier av ett barns uppväxt är verkligen en virvelvind av känslor både för barnet och framför allt för föräldrarna. Av denna anledning finns det vanligtvis en tendens att "planera" att skaffa barn i vuxen ålder, med en fast relation och med en stabil ekonomisk situation.

Men livet går inte alltid som man har planerat och Naomi vet detta mycket väl, en ung mamma som fick sin dotter vid 17, men som aldrig har ångrat sitt beslut. Nyligen bestämde sig tjejen för att ge svar på tal till dem som kritiserade henne för hennes val.

via TikTok - @bynaomib

Advertisement
TikTok - @bynaomib

TikTok - @bynaomib

I en video som delades på TikTok på hennes konto @bynaomib, bestämde sig den unga mamman för att svara på en av de många kommentarer hon fick efter att hon berättat för människor runt omkring henne att hon skulle bli mamma vid bara 17 år gammal. I videon kan man läsa följande mening: "Du kommer inte att kunna hantera ett barn vid 17...".

Under tiden mimar Naomi till en låt, innan hennes dotter dyker upp bakom henne, med ett stort leende. I beskrivningen kommenterade den unga mamman: "Det bästa som någonsin hänt mig. Nu är jag 23 och har en femårig bästa vän." Videon fick nästan 500 000 visningar och hundratals kommentarer.

 

Advertisement
TikTok - @bynaomib

TikTok - @bynaomib

Många unga mammor höll med Naomi och delade med sig av sina erfarenheter: "Den bästa åldern för att få barn. Jag var 17 när jag fick min bebis, han kommer att bli 10 i år. Jag skulle inte byta ut honom mot något annat i världen", skrev en tjej . "Jag har varit mamma sedan jag var 15. Jag är 49 nu, 4 barnbarn, vad kan vara bättre än det. Jag får åldras med mina barnbarn", skriver en annan mamma.

"Jag tror inte att det spelar någon roll vid vilken ålder du blir förälder, vi är alla i samma situation", konstaterade en tredje användare. Många mammor har understrukit den stora reserv av energi som en ung mamma kan ha, men andra har påpekat den möjliga bristen på mognad hos en sjuttonårig flicka.

Vad tycker du om saken?

Advertisement