En pensionerad 60-åring organiserar en julmiddag men ber om pengar för elräkningen

av sofia

20 December 2022

En pensionerad 60-åring organiserar en julmiddag men ber om pengar för elräkningen
Advertisement

Julen är det perfekta tillfället för att umgås med sin familj och det är faktiskt vanligt att laga lunch och middag enligt tradition. Det finns alltid någon som tycker om att laga mat och öppna sitt hem för att vara värd för det stora evenemanget under dessa högtider. En enda person kan dock inte och borde inte behöva ta ansvar för allt, särskilt när det gäller stora familjer. Huvudpersonen i den här historien har faktiskt bestämt sig för att dela upp kostnaderna för julmiddagen lika mellan alla hennes familjemedlemmar, inklusive barnen. Men låt oss kika på historien i detalj.

via NY Post

Advertisement
Facebook / Caroline Duddridge

Facebook / Caroline Duddridge

Caroline Duddridge är en 63-årig pensionär som lever på 1 000 pund i månadspension. Även om jag är tacksam över att få detta belopp, räcker det definitivt inte för hela månaden och jag behöver fortfarande oroa mig för kostnaderna för räkningar och matvaror. Levnadskostnaderna ökar dramatiskt och under jullovet finns det alltid en tendens att lägga mer pengar på mat och presenter. Caroline håller sig dock till en plan som gör att hon kan hantera utgifterna bättre: julmiddagen hålls varje år hemma hos henne, men för att kunna täcka kostnaderna ber kvinnan alla familjemedlemmar att betala sin del. Hennes två söner betalar 15 pund, hennes tre döttrar 10 pund, hennes fyra barnbarn över fem år 5 pund och den yngsta 2,50 pund.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Även det faktum att man måste betala för julmiddagen verkar ha blivit en tradition: "De sista dagarna i november loggar jag in på mitt bankkonto" förklarar Caroline, "och ser vem som har betalat och vem som inte har betalat. Efter detringer jag runt till de som ännu inte har betalat och påminner dem om vår deadline som satts till den 1:a december. Även om många börjar komma med ursäkter eller ber om att få betala senare, kommer till slut alla pengar in”.

Caroline, å sin sida, strävar varje år efter att utveckla den perfekta julmiddagen och öppnar sitt hem samt erbjuder sin el och värme.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Jag vet att många människor kommer att kritisera mig, men det stör mig inte", började Caroline förklara och är redo för kritiken. "Det handlar inte bara om pengar, utan på så sätt kan kostnaden för middagen fördelas lika mellan alla närvarande. Att förvänta sig att en person ska betala för hela måltiden, förbereda den, städa efteråt, slå på värmen i huset är för mycket. Beloppet jag tar för middagen inkluderar även el. Jag tror att det här är den enda lösningen", avslutar hon.

I verkligheten verkar många användare inte ha varit alltför kritiska till denna "tradition" och avslöjar att de tycker att fördelningen av utgifterna är ganska rättvis.

Hur beter du dig vid detta tillfälle? Lagar du mat till alla eller bidrar alla med något?

Advertisement