En mamma får kritik för att hon köpt 3 vagnar fulla med leksaker som alla är för hennes 4-åriga dotter

av sofia

15 December 2022

En mamma får kritik för att hon köpt 3 vagnar fulla med leksaker som alla är för hennes 4-åriga dotter
Advertisement

När julen närmar sig är den första tanken hos många föräldrar att köpa presenter till sina barn som är huvudpersonerna under denna högtid. Faktum är att barn inte kan vänta med att få öppna sina presenter, oavsett vilken familjetradition man har under julhelgen. Men precis som varje år åtföljs julen även av en rad kontroverser relaterade till överdriven konsumtion, varför till exempel köpa så många presenter till ett barn? Tills man börjar undra om det verkligen är nödvändigt att köpa presenter överhuvudtaget.

En mamma skapade rubriker efter att ha lagt upp bilder på tre kundvagnar som svämmade över med leksaker på en populär Facebook-grupp. Tydligen hade kvinnan precis köpt alla dessa leksaker till sin 4-åriga dotter.

via Facebook / BIG W MUMS AUSTRALIA

Advertisement
Facebook / Casey Burnett

Facebook / Casey Burnett

En australiensisk mamma från Queensland, Casey Burnett, har fått kritik från många användare efter att ha lagt ut tre shoppingvagnar fulla med presenter på Facebookgruppen för en välkänd leksaksbutikskedja. Alla dessa paket innehöll en mängd imponerande presenter och de var alla till en liten flicka: hennes 4-åriga dotter. En del användare kunde inte motstå och fällde kritiska kommentarer om Casey i gruppen: "De pengarna som du spenderade på leksaker skulle ha varit så mycket bättre om de hade investerats så att din dotter skulle kunna köpa sin första bil eller ta sin första flygresa osv... speciellt om du är ensamstående förälder".

En annan mamma påpekade hur ledsen hon var över att på sin tid ha slösat så mycket pengar på leksaker som hennes barn knappt kom ihåg: "Som någon som fostrade fyra barn och spenderade mycket pengar under flera år av att köpa presenter, kan jag säga att jag ångrar att jag gjorde det."

Advertisement
Facebook / Casey Burnett

Facebook / Casey Burnett

Mer än 230 personer kommenterade inlägget och hävdade att inget barn verkligen behöver alla dessa presenter. Kritiken som riktas mot denna mamma är att hon skämmer bort sin dotter för mycket och inte tar hänsyn till hur mycket elände det finns runt omkring i världen just nu. Kvinnan har kanske inte tänkt på hur många som inte kommer att ha råd med julklappar i år? Användarna har därför understrukit att hennes inlägg bara verkar vara ett sätt att skryta om hur mycket pengar hon har.

I verkligheten svarade kvinnan att hon ofta ger leksaker som hennes dotter inte längre använder till dem som inte har stora ekonomiska möjligheter. "Jag låter henne också plocka ut några leksaker från butiken före jul och ge dem till andra barn som inte har något," tillade Casey.

Facebook / Casey Burnett

Facebook / Casey Burnett

Vi vet inte säkert hur mycket Casey spenderade på dessa presenter, men hon sa själv att hon hade nått summan 1 500 dollar förra året. Tills vidare kommer alla köpta presenter att förvaras undangömda i ett oanvänt badrum i huset, som omgående kommer att låsas.

För många julklappar är faktiskt alltid ett hett omdebatterat ämne, så vad tycker du? Hur många presenter brukar du lägga under granen för dina barn eller barnbarn?

Advertisement