En 12-åring samlar ihop 11 300 kronor genom att sälja popcorn och spenderar dem på julklappar till barn som inte har någon familj.

av sofia

25 December 2022

En 12-åring samlar ihop 11 300 kronor genom att sälja popcorn och spenderar dem på julklappar till barn som inte har någon familj.
Advertisement

Många barn älskar julen och för dem är det en magisk tid och en möjlighet att få underbara presenter och äta läckra godsaker. Tyvärr kan inte alla barn njuta till fullo av denna högtid, ofta för att de befinner sig i ekonomiska svårigheter eller i fosterhem där de inte känner värmen av en kram från en mamma eller pappa. Av denna anledning, för andra året i rad, bestämde sig en 12-årig pojkscout för att "förvandla" sig till jultomte och investera totalt 11 300 dollar i julklappar till över hundra barn i fosterhem och på olika anläggningar.

via The Guardian

Advertisement

Den mycket unge killen Jonathan Werner är den bästsäljande popcornförsäljaren i Boy Scouts of Minnesota och en av de tre bästa i USA. Som bekant är det i staterna en tradition att se unga scouter sälja godis, kakor och popcorn från dörr till dörr genom utbildningsorganisationer som syftar till att lära barn ansvar och ekonomisk självförsörjning.

Sedan han var sex år gammal, har Johnatan vid sin försäljning gått från dörr till dörr och erbjudit folk olika delikatesser: "Många brukar genast säga nej till mig, men för mig representerar ett "nej" ett steg mot ett "ja" och jag vet hur man kan övertyga dem" säger han. Bara under 2021 samlade han in 46 194 dollar. År 2022 steg siffran till 56 396 dollar, en ökning med mer än 10 000 dollar!

Advertisement

12-year-old Jonathan Werner sold $56,000 in Boy Scout popcorn. Then, he took his share of the proceeds and bought...

Pubblicato da KARE 11 su Lunedì 19 dicembre 2022

Johnatan förklarade att han bestämde sig för att starta sitt projekt efter att ha hört om sin pappas erfarenhet av fosterhem: "Baserat på de berättelser jag har hört från honom, verkade det inte som att de där barnen fick fira någon ordentlig jul", förklarar pojken. "Jag har definitivt lärt mig mycket i allt det här. Jag har lärt mig hur man hanterar pengar och det gör mig också väldigt glad att veta att barn som inte kan få julklappar nu kommer att få dem tack vare mitt projekt." tillade han.

"Jag är stolt över vad min son har valt att göra. Han har rört mig, han har inspirerat mig personligen. Men jag har också sett honom inspirera sina syskon och våra vänner och andra människor i samhället i butikerna, så det är verkligen speciellt. Det är rörande och får dig att känna att han verkligen gör skillnad för människor", kommenterade Johnatans pappa Steven.

Vad ska man säga, denna unga filantrop har verkligen gjort en vacker gest!

Advertisement