Hon kliver in på en bar 15 minuter före stängningsdags och personalen vägrar servera henne - debatten bryter ut

av sofia

27 December 2022

Hon kliver in på en bar 15 minuter före stängningsdags och personalen vägrar servera henne - debatten bryter ut
Advertisement

"Kunden har alltid rätt" är ett mantra som man ofta hör folk upprepa på arbetsplatsen, speciellt om det är inom restaurangbranschen eller rent allmänt inom serviceyrket. Naturligtvis är det en bra regel att upprepa denna princip för sig själv mentalt, eftersom det gör att du kan förbli lugn även i de svåraste situationerna. Det finns dock fall där kunden inte bara faktiskt har rätt, utan där de anställda faktiskt har fel. Huvudpersonen i den här historien publicerade ett inlägg på Facebook där hon klagade över bristen på service på ett café. Kvinnan hade kommit in på caféet 15 minuter före stängning, men de anställda vägrade servera henne. Men låt oss kika på vad som hände i detalj.

via Facebook / Wendolyne Morales

Advertisement

Si algún día en mi negocio les llegan a decir que ya no hay servicio me gustaría que me lo reportaran. El día de hoy a...

Pubblicato da Wendolyne Morales su Domenica 11 dicembre 2022

Om du tackar ja till ett jobb accepterar du alla villkor och allt som hör till det. Arbetstiderna är till exempel inskrivna i kontraktet och måste nödvändigtvis respekteras. "När du tar ett jobb accpeterar du ett schema, och det schemat får inte påverka kundservicen", skrev Wendolyne Morales i sitt långa Facebook-inlägg i hopp om att få lite stöd från användarna. Tvärtemot vad hon hade förväntat sig har den unga kvinnan dock fått mycket kritik. Wendolyne hade gått till caféet "Bola de Oro" i staden Cuauhtémoc, Mexiko, 15 minuter före stängningsdags. Även om hon faktiskt hade kommit till platsen några minuter innan stängning fanns det tekniskt sett fortfarande tid att kunna få något serverat, men de anställda vägrade och bad henne att "visa förståelse".

Öppnings- och stängningstiderna stod tydligt skrivna på butiksdörren och lokalen skulle ha varit öppen till 22.00, men redan vid 21.45 var de anställda redo att gå ut och stänga dörrarna.

Advertisement
Facebook / Wendolyne Morales

Facebook / Wendolyne Morales

Wendolyne ville sprida sin historia för att "varna" andra användare och även cheferna för företaget, med övertygelsen att hon gjorde något användbart för samhället: "Om jag en dag fick veta att mitt företag hade slutat servera folk, skulle jag vilja att någon talade om det." I verkligheten visade dock användarna stor solidaritet med de lokala anställda och rådde kvinnan att vara mer empatisk.

Vad tycker du?

Advertisement