De blir vräkta och har inga pengar för att köpa ett hus så de köper en båt istället

av sofia

23 Januari 2023

De blir vräkta och har inga pengar för att köpa ett hus så de köper en båt istället
Advertisement

Vi drömmer alla, förr eller senare, om att kröna en stor dröm: att ha ett eget hus. Det finns människor som lyckas göra det tidigt i livet och de som måste vänta länge innan de kan göra det. Det som hindrar människor mest är bristen på medel att investera i ett köp som, låt oss inse det, inte är lätt att hantera. Vad ska man dock göra om man verkligen inte har de pengar som behövs, men vill ha en fastighet till varje pris för att kunna känna sig lugnare?

Huvudpersonerna i denna berättelse har hittat en originell och samtidigt mycket ekonomisk lösning. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via @tanglewoodandtwo/Tik Tok

Advertisement

Dottie Turnbull och Tristan Van är ett förlovat par som bor i Cambridgeshire i Storbritannien. Paret, som är 21 respektive 25 år gamla, stod inför ett inte direkt positivt ögonblick i sina liv och kunde hitta den perfekta lösningen för deras behov.

De hade bott i ett litet hus i över ett år, när ägaren till fastigheten plötsligt berättade att han tänkte sälja och att de skulle behöva lämna huset inom 3 månader. Först kände de att detta fick dem att tappa fotfästet. När de flyttade in i det huset var det inte precis i bra skick, och de hade investerat både tid och pengar för att göra det mer beboeligt för att sedan plötsligt en dag stå på gatan utan tillräckligt med pengar för att köpa huset. Hur kunde de lösa detta?

Advertisement
@tanglewoodandtwo/Tik Tok

@tanglewoodandtwo/Tik Tok

"Jag jobbar inom marknadsföring - berättar tjejen - medan Tristan är frisör och på den tiden hade vi det inte bra ur ekonomisk synvinkel. Visst kunde vi ha begärt ett lån, men det var inte ett optimalt alternativ för oss. Sedan fick vi en idé. Ända sedan jag var barn - fortsatte hon - har jag alltid älskat båtar, men jag har aldrig föreställt mig att jag en dag skulle kunna leva på en. Istället, 4 månader efter vräkningsbeskedet flyttade vi in på Tanglewood".

Båten, som kännetecknas av en imponerande längd, kostade paret 30 000 pund. Innan den blev beboelig var de tvungna att göra en del renovering, men tittar man på bilderna verkar det ha varit värt det. Insidan av "huset på vattnet" är förtjusande och har inget att avundas ett klassiskt hem.

@tanglewoodandtwo/Tik Tok

@tanglewoodandtwo/Tik Tok

"Vi har totalt förvandlat det - säger Dottie - även det yttre utrymmet har gjorts om. Vi har lagt ut konstgräs och satt upp några stolar. Till och med köket och vardagsrummet har ändrat utseende och då och då lägger vi till några inslag av färg i vårt hem. Jag älskar livet på en båt, jag gillar att vakna varje morgon och befinna mig i naturen och sedan har vardagen blivit extremt flexibel. Varje dag är ett nytt äventyr och vi kan åka var som helst genom att segla. För att inte nämna - säger hon sedan - att allt kostar mycket mindre än ett vanligt hus. Vi spenderar cirka 4 pund på gas, 20 pund på uppvärmning och 10 pund på el i månaden".

Kort sagt, tydligen är det inte så illa att fatta ett drastiskt beslut som deras och paret har dessutom bestämt sig för att de med tiden ska försöka förvandla sitt hem till ett bed and breakfast för att ge dem med liknande drömmar chansen att prova upplevelsen innan de tar det stora steget.

Skulle du vilja prova livet på en båt?

Advertisement