Med dessa praktiska knep kommer du alltid ha ett fräscht och väldoftande hem

av sofia

14 September 2023

Med dessa praktiska knep kommer du alltid ha ett fräscht och väldoftande hem
Advertisement

När man återvänder hem, kanske efter en lång, hård dag, är det enda man vill oftast att koppla av. Man vill absolut inte känna några obehagliga lukter, som när det luktar instängt eller, ännu värre, dålig lukt på grund av närvaron av husdjur.

Men det finns ett knep som skulle kunna lösa problemet med dålig lukt och ge vårt hem, som borde representera en rofylld och välkomnande plats, en fräsch och härlig doft. Låt oss kika på vad det är.

Advertisement

Knep för ett väldoftande hem

Knep för ett väldoftande hem

wirestock/Freeoik

Först och främst måste vi tänka på en viktig sak, innan vi lyckas skapa en behaglig doft i hemmet bör vi försöka undvika att det skapas dålig lukt. Detta gör man genom att vidta följande åtgärder: vädra huset ofta och försök att minska luftfuktigheten, kanske med en speciell avfuktare. Men varför avger vårt hem ibland obehagliga lukter?

Ett hus med illaluktande miljöer tenderar att ha några kritiska problem som vi måste åtgärda: var alltid uppmärksam på underhåll av rör, kylskåp och luftkonditioneringsfilter. Det skulle också vara en bra idé att placera ut en påse med bikarbonat nära soptunnan då den dämpar den dåliga lukten som orsakas av sopor.

Med detta sagt är förmodligen många redan medvetna om några smarta knep som kan göra rummen i ett hem doftande. Lösningarna kan vara de mest olikartade: placera ut doftljus och rökelse på "strategiska" punkter eller förlita sig på specifika produkter utformade för att sprida en behaglig doft. Men det här är knep som vi redan känner till och som inte är särskilt originella. Låt oss titta på ett naturligt och mycket billigare knep istället.

Advertisement

Ett husmorsknep som alla borde prova

Ett husmorsknep som alla borde prova

Picturethisai

Några lagerblad räcker för att parfymera hela huset! Lukten av denna växt är känd för att vara stark och intensiv och därför mycket användbar. Men hur ska vi gå tillväga för att få ut det mesta av den?

Vi råder dig att ta några blad och lägga dem i terrakottakrukor, sedan bränna dem och slutligen placera burkarna i de miljöer du vill fräscha upp eller där du vill täcka dålig lukt, i köket innan du steker eller lagar mat som t.ex. fisk.

Men om avsikten är att parfymera lådor och garderober kan du ta några lagerblad (utan att bränna dem) och placera dem direkt inuti dem. Med denna ekonomiska lösning kommer du att kunna få en mer väldoftande och trevlig miljö i hemmet, prova själv.

Advertisement